Foto: DELFI
Valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta "Rīga"" padome izsludinājusi konkursu uz Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja amatu, liecina informācija lidostas mājaslapā.

Pieteikumu konkursam var iesniegt līdz 2021. gada 8. februārim. Lidotas valdes priekšsēdētāja atlases un novērtēšanas process sastāvēs no vairākām kārtām, un to īstenos atlases konkursa nominācijas komisija un personāla atlases kompānija SIA "Eiro personāls".

Kandidātiem, kuri tiks virzīti trešajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs trīs darbdienu laikā iesniegt stratēģisko redzējumu "Redzējums par valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta "Rīga"" attīstības virzieniem tuvākajos trijos gados. Izaicinājumi un iespējas" (prezentācijas formā, līdz 10 minūtēm) par lidostas galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Valdes priekšsēdētāja mēneša atlīdzība tiks noteikta atbilstoši Ministru kabineta 2020. gada 4. februāra noteikumiem Nr. 63 "Noteikumi par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu skaitu, kā arī valdes un padomes locekļu mēneša atlīdzības maksimālo apmēru".

Atkarībā no valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 vīrusu intervijas notiks attālinātā režīmā. Par iespējamo pāreju uz intervijām klātienē kandidātu atlases un nominācijas laikā lēmumu pieņems nominācijas komisija.

Jau vēstīts, ka lidostas "Rīga"" bijusī valdes priekšsēdētāja Ilona Līce pēc gandrīz 10 gadu darba uzņēmumā nolēma atkāpties no amata pērnā gada aprīlī. Lai nodrošinātu uzņēmuma vadības nepārtrauktību krīzes apstākļos, padome uzņēmuma valdes priekšsēdētājas amatā iecēla līdzšinējo padomes locekli Lailu Odiņu. Odiņa vada lidostu "Rīga" līdz brīdim, kad konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns lidostas valdes priekšsēdētājs. Odiņa ir aviācijas profesionāle ar ilgstošu pieredzi nozarē, tostarp arī starptautiskos uzņēmumos. Lidostas padomē viņa strādā kopš 2018. gada aprīļa. Pirms tam Odiņa bijusi nacionālās aviokompānijas "airBaltic" operatīvās vadības direktore, strādājusi "UTAir Airlines JSC" operatīvās vadības direktores un "Azerbaijan Airlines JSC" izpilddirektores amatā. Odiņa ir arī Transporta un sakaru institūta valdes locekle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!