Foto: Shutterstock

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi atklātu konkursu uz trim SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" valdes locekļu amatiem, liecina EM publiskotā informācija.

Konkurss izsludināts uz valdes locekļa amatiem šādās kompetencēs - biznesa attīstības un privatizācijas jomā, finanšu jautājumu jomā, kā arī valsts kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības un korporatīvās pārvaldības jomā.

Valdes loceklim noteiktā bruto mēneša atlīdzība par valdes locekļa pienākumu izpildi ir 3000 eiro.

Visiem "Possesor" valdes locekļiem jābūt vismaz triju gadu pieredzei pēdējo desmit gadu laikā valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā.

Valdes loceklim biznesa attīstības un privatizācijas jomā noteiktas prasības - akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība tiesību zinātnē vai uzņēmējdarbības vadībā un pieredze pēdējo desmit gadu laikā privatizācijas jautājumu un publisko iepirkumu jomā.

Valdes loceklim finanšu jautājumu jomā jābūt akadēmiskajai augstākajai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai finansēs, ekonomikā vai uzņēmējdarbības vadībā, kā arī pieredzei pēdējo desmit gadu laikā finanšu jautājumu jomā.

Savukārt valdes loceklim valsts kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības un korporatīvās pārvaldības jomā noteiktās prasības ir akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība ekonomikā vai uzņēmējdarbības vadībā vai tiesību zinātnē un pieredze pēdējo desmit gadu laikā valsts kapitāla daļu vai valsts kapitālsabiedrību pārvaldības jomā.

Lai piedalītos konkursā, EM lūdz iesniegt pieteikuma dokumentus elektroniski līdz 26.novembrim.

Kā ziņots, pagājušā gada novembrī digitālās televīzijas krāpšanas lietas dēļ amatu zaudēja toreizējais "Possessor" valdes loceklis Alvis Mitenbergs.

Lai "Possessor" pārvaldīšanā valdes līmenī tiktu nodrošināts "četru acu princips" lēmumu pieņemšanā, kā arī piesaistīti kvalificēti eksperti kapitālsabiedrību pārvaldīšanā, privatizācijas procesos, kā arī publiskos iepirkumos, dalībnieku ārkārtas sapulcē pagājušā gada 5.novembrī tika nolemts veikt grozījumus "Possessor" statūtos, palielinot valdes locekļu skaitu no viena līdz trim.

Toreiz tika iecelta pagaidu valde trīs cilvēku sastāvā, tādējādi teju gadu "Possessor" valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda Latvijas Garantiju aģentūras bijušais valdes loceklis Andris Gādmanis, savukārt valdes locekļa pienākumus pilda EM Administrācijas vadītāja Dace Gaile un EM Juridiskā departamenta Valsts aktīvu pārvaldes un atsavināšanas nodaļas vadītāja Marina Podvinska.

"Possessor" valde tika iecelta uz laiku - līdz brīdim, kad dalībnieku sapulce "Possessor" valdes locekļu amatā ievēlēs kandidātus Publiskas personas kapitāldaļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajā nominēšanas kārtībā. Pagaidu valde amatā nevar atrasties ilgāk par gadu.

"Possessor" akciju turētājs ir EM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!