Foto: DELFI
Maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" administratore Vita Dika izsludinājusi izsoli uzņēmuma kustamajai mantai un tehnoloģiskajām iekārtām 73 805 eiro vērtībā, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Paredzēts izsolīt uzņēmumam piederošo kustamo īpašumu, kas atrodas Brīvības ielā 93, Brīvības ielā 93A, Brīvības ielā 95A, Brīvības ielā 97A, Liepājā.

Izsole sāksies piektdien, 4. janvārī, pulksten 13 un ilgs līdz 2019. gada 4. februārim. Pretendentiem līdz 24. janvārim jāiemaksā "KVV Liepājas metalurgs" norēķinu kontā 7380 eiro nodrošinājums, kā arī jānosūta lūgums maksātnespējas administratorei par autorizāciju izsolē.

Pie maksātnespējas administratores Dikas arīdzan iespējams iegūt kustamās mantas un tehnoloģisko iekārtu novērtējumu un pilnu mantas sarakstu.

Izsole notiks ar augšupejošu soli, kas noteikts 740 eiro apmērā. Izsoles cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Līdz 21. janvārim turpinās otra "KVV Liepājas metalurga" kustamās mantas izsole, liecina informācija vietnē "izsoles.ta.gov.lv". Tajā par 2,41 miljona eiro sākumcenu izsola 718 vienības, tostarp tvaika katlus, dīzeļdzinējus, pakarceltņus un automašīnas.

Šai izsoles var pieteikties līdz 10. janvārim, iemaksājot uzņēmuma norēķinu kontā 241 710 eiro nodrošinājumu.

Ziņots, ka lielāko vēl nepārdoto "KVV Liepājas metalurga" aktīvu – elektrotēraudkausēšanas krāsni – ir pārņēmis Privatizācijas aģentūras (PA) meitasuzņēmums "FeLM".

Bet Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH" pērn martā uzvarēja "KVV Liepājas metalurga" velmētavas ceha kustamās mantas izsolē ar piedāvāto cenu 1,57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Vēstīts, ka Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Liepājas pilsētas dome, Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvalde un SIA "FeLM" parakstījušas nodomu protokolu par industriālā parka attīstību Liepājā, lai nodrošinātu maksātnespējīgā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" vēsturiskās teritorijas efektīvu izmantošanu.

"KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu tika pasludināts 2016. gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!