Foto: F64
Valsts nekustamo īpašumu pārvaldītājs "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) trešdien izsolījis Igates pils atpūtas kompleksa nomas tiesības, pastāstīja VNĪ pārstāve Jolanta Grāmatniece.

Viņa pauda, ka nomas tiesību izsolē piedalījās divi pretendenti un tiesības piešķirtas tam, kurš par tām nosolījis 3750 eiro.

Grāmatniece gan norādīja, ka darījums vēl nav pabeigts, jo izsoles uzvarētājs summu nav iemaksājis. To var izdarīt septiņu dienu laikā.

Jau rakstīts, ka izsolīt plānots nekustamā īpašuma nomas tiesības 8,9 hektāru platībā, no kuriem pils ēka ir 1327 kvadrātmetri, bet kotedža - 186 kvadrātmetru platībā. Vienlaikus VNĪ atzīmēja, ka ir nepieciešamas investīcijas ēku vizuālā izskata atjaunošanā, kā arī veicami ikgadējie remontdarbi. Tāpat norādīts, ka īpašuma lietošanas mērķis ir viesu nama pakalpojumi.

Maksimālais nomas termiņš ir 12 gadi, bet, ja tiks veiktas investīcijas, termiņu būs iespējams pagarināt līdz 30 gadiem. Pa daļām nomāt īpašumu nebūs iespējams.

Nomas maksas izsoles sākumcena par ēkām bija noteikta trīs tūkstošu eiro apmērā mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa, savukārt par zemi plānots ieturēt 1,5% no kadastrālās vērtības gadā un nekustamā īpašuma nodokli.

VNĪ ir Finanšu ministrijas pārziņā. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu, iznomāšanu, pirkšanu, pārdošanu un citiem darījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!