Foto: Aleksejs Lebeds

Rēzeknes pilsētas dome izsludinājusi rūpniecības kompleksa Viļakas ielā 1 nomas tiesību izsoli. Tas ir jauns ražošanas komplekss 6784 m2 platībā, paredzētā nomas maksa ir 80 eiro centi par kvadrātmetru mēnesī jeb 5440 eiro, informē Rēzeknes pilsētas dome.

Praktiski noslēgušies būvniecības darbi vienā no vērienīgākajiem Rēzeknes SEZ teritorijā īstenotajiem infrastruktūras attīstības projektiem ražošanas kompleksa būvniecībai 6784 m2 platībā. Objekta nomnieks, kurš turpmāko trīs gadu laikā veiks ilgtermiņa ieguldījumus 3,5 miljonu eiro apmērā un radīs 95 jaunas darba vietas, tiks noteikts izsolē uz nomas tiesībām.

Tiek iznomātas nedzīvojamās telpas – rūpniecības kompleksa jaunbūve ar ražošanas korpusu, administratīvā – sadzīves ēka, palīgtelpas un tehniskās telpas ar kopējo platību 6784 m2 un ar ēkām saistīti pievedceļi un stāvlaukumi. Ēku un inženierbūvju kopējā iznomājamā teritorija ir 10 563 kvadrātmetri.

Attīstot uzņēmējdarbību un īstenojot ieguldījumu projektus šajās investīciju objektu teritorijās, investoriem ir iespēja saņemt arī Rēzeknes SEZ pieejamos atvieglojumus. Šobrīd Rēzeknes SEZ komercsabiedrībām ir pieejami nodokļu atvieglojumi līdz pat 55% apmērā no kopējām investīciju izmaksām: 100% atlaide nekustamā īpašuma nodoklim, kā arī 80% atlaide uzņēmuma ienākuma nodoklim.

Aprīļa vidū Rēzeknes pilsētas dome jau bija izsludinājusi nomas tiesību izsoli šim objektam, taču tai nepieteicās neviens pretendents, tādēļ izsole tika atzīta par nenotikušu. Patlaban Rēzeknes pilsētas dome ir izsludinājusi atkārtotu izsoli, kurā nomas izsoles cena ir samazināta par 20%, t.i., no viena eiro līdz 80 eiro centiem par kvadrātmetru mēnesī.

Lai sekmētu šo procesu, ir izsūtīta informācija arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecībām dažādās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!