Foto: stock.xchng
31.jūlijā plkst.12 zvērināta tiesu izpildītāja Ingara Osipova prakses vietā Preiļos pirmajā izsolē plānots pārdot aizdomās par nodokļu nomaksas izziņu viltošanu turamās SIA "Gādība" piederošo kustamo mantu, liecina laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

Izsolē plānots pārdot kopumā deviņas transporta vienības, tai skaitā: divas automašīnas "VW Transporter", automašīnas "Honda CRV", "VW Golf" un "GAZ 3307", trīs puspiekabes cementa vedējus un piekabi laivas vedēju.

Kustamais īpašums tiek izsolīts par labu Valsts ieņēmumu dienestam. Izsolāmo mantu sākotnējā kopējā vērtība - 4517 lati.

Jau informēts, ka saistībā ar būvniecības termiņu neievērošanu pašvaldība ir lauzusi ar aizdomās par nodokļu nomaksas izziņu viltošanu turamo SIA "Gādība" četrus līgumus par atlikušajiem Saules skolas renovācijas darbiem, darbiem Rotko mākslas centra izveidē, A.Pumpura ielā un objektā Vienības ielā. Darbu pabeigšanai minētajos objektos tiks izsludināti jauni iepirkumi. Jauni līgumi ar minēto firmu netiek slēgti.

Kā iepriekš paskaidrojis Daugavpils domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs, līgumu laušana nav saistīta ar lietu, ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pret SIA "Gādība" aizdomās par finanšu dokumentu viltošanu.

Jau ziņots, ka KNAB aizturējis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktoru Valdi Lubganu un kādu privātuzņēmēju, iespējams, no SIA "Gādība", kuru tur aizdomās par nodokļu nomaksas izziņu viltošanu, kas uzņēmējam ļāva sekmīgi piedalīties 14 Daugavpils domes un novada pašvaldību iepirkumos.

Lubgans ir atzīts par aizdomās turamo pilnvaru pārsniegšanā un dienesta viltojumos, taču ne visos 14 gadījumos izziņas viltojis tieši viņš - dažkārt to darījis pats uzņēmējs.

Kā iepriekš ziņoja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar komercsabiedrības iesaistīšanos Daugavpils pilsētas domes un novada pašvaldību iepirkumos sākts šā gada 24.aprīlī.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka komercsabiedrība laikā no 2010.gada janvāra līdz 2012.gada februārim piedalījusies pašvaldības izsludinātajos publiskajos iepirkumu konkursos, neraugoties uz nodokļu parādiem un iesniedzot viltotas vai nepatiesu ziņu saturošas VID izziņas.

Kopumā šī komercsabiedrība ir uzvarējusi 14 konkursos, galvenokārt saistībā ar būvdarbiem. 13 iepirkumi bijuši par vairāk nekā 100 000 latu, taču kopējā iepirkumu summa ir lēšama 2,5 miljonu latu apmērā, pavēstīja Streļčenoks.

Šajā kriminālprocesā 16.maijā aizdomās turamā statuss piemērots uzņēmējam par ļaunprātīgu pilnvaru izmantošanu, dokumentu viltošanu un to izmantošanu, bet 14.maijā - VID amatpersonai. Abiem aizdomās turamajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp amatpersonai - arī aizliegums pildīt noteiktus amata pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!