Foto: Publicitātes attēli

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" izsolē konkurencē starp 3 pretendentiem par 2,3 miljoniem eiro nosolīta vēsturiskā ēka Raiņa bulvārī 27, Rīgas centrā, kanālmalā, kur agrāk atradusies Rakstnieku poliklīnika, informē VNĪ.

"Tā ir iespēja dot namam jaunu elpu, iegūtos līdzekļus ieguldot valstij nepieciešamo īpašumu sakārtošanā un mūsdienīgu biroju izveidē. Līgums par nekustamā īpašuma iegādi tiks slēgts tuvākā mēneša laikā," informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Ēka VNĪ pārvaldībā nonākusi 2016. gadā un vēsturiski to izmantoja medicīnas iestādes vajadzībām. Īpašums virzīts pārdošanai kopš 2019. gada nogales. Pārdošanas procesā notikušas 7 izsoles, kas šādu nekustamo īpašumu tirgus realizācijā ir ierasta prakse, skaidro VNĪ.

Vēsturiskā arhitektoniski vērtīgā ēka Raiņa bulvārī 27, Rīgā atrodas 5 minūšu attālumā no centrālās stacijas netālu no Raiņa bulvāra un Barona ielas krustojuma.

Ēka ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis. Tā sastāv no 3 fasādes daļām ar logiem - telpām ar kopējo platību 2697 m2. Ēkas 4. stāvā atrodas balkons ar skatu uz Latvijas Nacionālo operu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!