Foto: F64

VAS "Privatizācijas aģentūra" (PA) izsolē pārdeva valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Sertifikācijas un testēšanas centrs" valsts kapitāla daļu paketi, ko veido 268 638 kapitāla daļas jeb 80% no sabiedrības pamatkapitāla. Piedaloties trīs pretendentiem, izsolē par cenu 793 111,12 valsts kapitāla daļu paketi iegādājās UAB "Universal Trade". Izsolē pārdodamās kapitāla daļu paketes sākumcena bija noteikta 333 111,12 euro.

PA valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs: "Veiksmīgo izsoles rezultātu noteica pēdējo gadu gaitā būtiski uzlabotie uzņēmuma darbības rādītāji, nozīmīgi auguši ir gan "Sertifikācijas un testēšanas centrs" apgrozījums, gan peļņa. Investoru konkurējoša interese par šo perspektīvo uzņēmuma ļāva valstij iegūt būtiski vairāk līdzekļu no kapitāla daļu paketes pārdošanas".

Atbilstoši Ministru kabineta 2013. gada 4. decembra rīkojuma Nr. 596 nosacījumiem kapitāla daļu paketes pircējam būs jānodrošina, ka piecu gadu laikā no pirkuma līguma noslēgšanas dienas tiek saglabāts sabiedrības darbības profils – traktoru un to sastāvdaļu, traktoru piekabju, maināmo velkamo mašīnu un lauksaimniecības un mežsaimniecības mašīnu sertifikācija, testēšana un inspicēšana, autoceļiem neparedzētās mobilās tehnikas iekšdedzes motoru sertifikācija, kā arī bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumu sertifikācija.

Sabiedrības darbiniekiem un izpildinstitūcijas locekļiem tiks pārdotas 67 159 kapitāla daļas jeb 20% no sabiedrības pamatkapitāla.

Valsts SIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs" galvenais darbības veids ir tehniskās pārbaudes un analīze. Sabiedrība darbojas tādās valsts reglamentētajās sfērās kā atbilstības novērtēšana (t.sk. dažāda veida tehnikai, darba aprīkojumam darba vietās un bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumiem), testēšana (t.sk. mašīnām, darba aprīkojumam, darba vides parametriem, motoru izmešiem) un inspicēšana (aukstā un karstā ūdens patēriņa skaitītāju atkārtota verificēšana). Uzņēmumam ir profesionālu un kompetentu ekspertu komanda, kas bioloģiskās lauksaimniecības sertifikācijas pakalpojumus sniedz kopš 2004. gada. Valsts SIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs" ir izveidots un akreditēts mācību centrs, kas nodrošina profesionālas ievirzes tālākizglītības programmu īstenošanu.

Saskaņā ar 2017. gada pārskata datiem uzņēmuma pašu kapitāls uz 2017. gada 31. decembri bija 397 774 euro, 2017. gada neto apgrozījums – 959 563 euro, tīrā peļņa – 12 143 euro, bruto rentabilitāte – 17%. 2013. gadā, kad PA pārņēma turējumā uzņēmuma valsts kapitāla daļas, uzņēmuma neto apgrozījums bija 650 490 euro, bet peļņa 2868 euro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!