Foto: LETA

Elektroniskajā izsolē piedāvās iegādāties uzņēmējai Inārai Vilkastei piederošus zemesgabalus Rīgā, Dārzciema ielā, un Jūrmalā, Poruka prospektā 5, liecina zvērināta tiesu izpildītāja Mārča Midega paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Parāda piedzinējs abiem zemesgabaliem ir "Baltic International Bank".

Zemesgabala Rīgā, Dārzciema ielā, platība ir 0,253 hektāri, bet nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 75 600 eiro. Pēc kārtas tā ir pirmā izsole. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoles solis ir 3000 eiro.

Savukārt zemesgabala Jūrmalā, Poruka prospektā 5, platība ir 0,2122 hektāri, bet nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 87 600 eiro. Pēc kārtas tā ir pirmā izsole. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoles solis ir 4000 eiro.

Abu īpašumu izsoles sāksies 2019. gada 19. decembrī pulksten 13, bet tās noslēgsies 2020.gada 20.janvārī plkst.13.

par korupciju tiesātā bijušā Valsts ieņēmuma dienesta Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča dzīvesbiedre Vilkaste savu pirmo firmu nodibināja 1992.gadā. Kopš 2003.gada viņa darbību pilnībā pārorientējusi uz nekustamo īpašumu biznesu. Vilkastes realizēto projektu skaitā ir tirdzniecības centrs "Dino", daudzdzīvokļu ēka "Jūrmalas pērle", daudzdzīvokļu nams "Mežaparka vilnis", kas 2007. gadā saņēma apbalvojumu konkursā "Labākais jaunais projekts" nominācijā "Labākais elitārās mājas projekts", kā arī citi projekti Mārupē, Ādažos, Jūrmalā, Rīgā, Kanādā un Melnkalnē.

2012. gadā žurnāla "Forbes" Latvijas izdevums Vilkasti ierindoja starp Latvijas desmit veiksmīgākajām biznesa sievietēm, kuras panākumus guvušas pašu spēkiem.

Tāpat ziņots, ka Vilkaste kopā ar bijušo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu, viņa kādreizējo vietnieku Pēteri Stranci, bijušo departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu, kā arī privātpersonām Andreju Inkuli un Prītu Tomingu tika notiesāta tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā. Vilkastei tika piespriests 40 000 latu (56 914 eiro) naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!