Foto: Māris Vitkovskis
Preiļu novada pašvaldība izsolīs Preiļu pils pirmā stāva telpu daļas nomas tiesības uz 30 gadiem restorāna izveidei, informēja pašvaldībā.

Nomas objekts ir Preiļu parka pils pirmā stāva telpu daļa 347,43 kvadrātmetru platībā un puse domājamās daļas no koplietošanas telpām 48,42 kvadrātmetru platībā. Izsolei piedāvātā gada nomas maksa ir 1653 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, izsoles solis - 100 eiro.

Mutiska izsole ar augšupejošu soli notiks otrdien, 7. martā, plkst.10 attālināti jeb "Zoom" platformā.

Personām, kas vēlas piedalīties izsolē, līdz 3. marta plkst.12 jāsamaksā dalības maksa un izsoles nodrošinājums. Nomas objektu var apskatīt klātienē, iepriekš vienojoties par konkrētu laiku.

Jau ziņots, ka pašvaldība veic Preiļu pils pirmā stāva atjaunošanu. Rekonstruējamo telpu izmantojuma mērķis ir restorāna un gastronomijas tūrisma pakalpojumu sniegšana.

Pērn tika pabeigti Preiļu pils fasādes krāsošanas darbi, kā arī labiekārtota teritorija ap pils ēku, izbūvējot laukumu un celiņus. Uz pavasari atlikts darbs pie teritorijas apzaļumošanas un labiekārtošanas elementu uzstādīšanas.

Projekta kopējais finansējums ir 949 723 eiro, tostarp ERAF finansējums ir 300 000 eiro un pašvaldības finansējums - 456 554 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!