Foto: Publicitātes attēli

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja 15.februārī atbalstījusi lokālplānojuma izstrādi teritorijai starp Krasta ielu, Salu tiltu un Daugavu.

Saskaņā ar Rīgas domes sniegto informāciju lokālplānojuma izstrādes mērķis ir grozīt Rīgas teritorijas plānojumu 2006.–2018. gadam, radot priekšnoteikumus sekmīgai uzņēmējdarbībai, attīstot teritoriju kā daudzfunkcionālu A klases biznesa kompleksu ar publiski pieejamu apbūvi un labiekārtotu publisko ārtelpu Daugavas labajā krastā.

Lokālplānojuma teritorija, kas pašlaik nav apbūvēta, atrodas Maskavas forštates apkaimē, tā ir krūmiem aizaugusi, ar iestaigātām takām un tiek izmantota kā stāvvieta. Piekļuve ir no Salu tilta nobrauktuves, kas savienojas ar Krasta ielu.

Pirms lokālplānojuma izstrādes sākšanas ir organizēts atklāts arhitektūras metu konkurss, lai iegūtu jaunus attīstības priekšlikumus teritorijas turpmākai izmantošanai. Atbilstoši tam lokālplānojumā paredzēts noteikt individuālus apbūves parametrus un detalizēt teritorijas izmantošanas veidus.

Galīgais lēmums par lokālplānojuma izstrādi būs jāpieņem domes sēdē.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka publiskā metu konkursā par teritorijas attīstības vīziju apbūvei Daugavas labajā krastā (kvartālā starp Salu tiltu, Krasta ielu un Daugavu (vēsturiskās Zvirgzdu salas teritorija)) sāncensībā starp 13 darbiem no piecām valstīm žūrija par labāko atzinusi dāņu arhitektu biroja "Arrow Architects ApS" piedāvājumu, pagājušā gada septembrī informēja SIA "Krasta City".

Foto: Publicitātes foto

Attīstītāja pārstāvji norādīja, ka "Krasta City" būs A klases biznesa komplekss un publiski pieejama apbūve Daugavas labajā krastā. Plānotajā daudzstāvu apbūvē (līdz 17 stāviem) īpaša uzmanība tiks pievērsta infrastruktūras pieejamības, dzīves telpas kvalitātes, darba vides, videi draudzīgu risinājumu un izmaksu efektivitātes jautājumiem, vienlaikus nodrošinot unikālu atrašanās vietu pilsētas galveno ceļu krustpunktā un skatu uz Daugavu.

Kopumā visu attīstības projektu plānots īstenot desmit gadu laikā vairākās kārtās, izbūvējot vairāk nekā 155 000 m2 izmantojamās platības. Pirmās kārtas darbus ir plānots uzsākt nākamā gada nogalē. Kopējās plānotās investīcijas projektā pārsniegs 150 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!