Foto: Publicitātes foto
"Cēsu alus" ir viens no tiem uzņēmumiem, kas Covid-19 pandēmijas laikā operatīvi pievērsās dezinfekcijas līdzekļu ražošanai paralēli citiem piemērošanās pasākumiem. Turklāt uzņēmums nav izmantojis iespēju no valsts saņemt dīkstāves pabalstus darbiniekiem. Intervijā portālam "Delfi" "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone atklāj, kāda ietekme pandēmijai bijusi uz uzņēmumu, un vērtē neskaidro vasaras periodu.

Sietiņsone neslēpj, ka ārkārtējās situācijas laikā dzērienu pārdošanas apjomi ir mazinājušies, līdzīgi citām pārtikas kategorijām, tomēr uzņēmums ir meklējis veidus, kā samazināt uzņēmuma izmaksas, optimizēt savu darbību. Lai arī "Cēsu alus" palēnināja investīciju projektu tempus, arī ārkārtējā situācijā tika meklētas jaunas iespējas un īstenoti vairāki aktuāli projekti.

"Dezinfekcijas līdzekļu ražošana bija viens no tiem – uzreiz sākām ražot dezinfekcijas līdzekļus gan sava uzņēmuma nepieciešamībai, jo to pieejamība tirgū bija ļoti ierobežota – augstas cenas un ilgi pasūtījuma izpildes laiki –, gan vēlējāmies sniegt ieguldījumu sabiedrības cīņā ar koronavīrusu. Sniedzām atbalstu arī vietējai kopienai, dezinfekcijas līdzekļus ziedojot Vidzemes reģiona ārstniecības iestādēm," teic Sietiņsone. Tāpat uzņēmums burtiski dažu dienu laikā izveidoja internetveikalu, dodot iespēju iedzīvotājiem ievērot sociālo distancēšanos un dzērienus pasūtīt internetā – ar piegādi uz mājām.

"Investējām arī papildu līdzekļus produktu drošībā – ja līdz šim folijas uz skārdenēm bija tikai alum, tad no 1. aprīļa tās liekam virsū visiem mūsu ražotajiem dzērieniem skārdenēs, tostarp limonādēm, enerģijas dzērieniem, kvasam un citiem. Folija pasargā skārdenes no baktērijām un vīrusiem un sniedz pircējiem papildu drošību," skaidro Sietiņsone. Uzņēmums tirgū sāka piedāvāt vairākus jaunus produktus – "Cēsu Premium Brut Lager", "Dārza limonādes", "Dārza sidru Lāceņu džems", "Cēsu Radler Pina Colada".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!