Foto: LETA
Izveidota Latvijas Kredītņēmēju asociācija, kura par savu uzdevumu izvirzījusi kredītņēmēju labklājības veicināšanu un maksātspējas atjaunošanu.

Asociācija reģistrēta šā gada februārī.

Latvijas Kredītņēmēju asociāciju dibinājuši Jānis Āboliņš un Aivars Rudi. Āboliņš iepriekš bija Latvijas Kredītņēmēju apvienības valdes loceklis. Latvijas Kredītņēmēju asociācija darbosies telpās Rīgā, Artilērijas ielā, kur līdz šim bija atrodama Latvijas Kredītņēmēju apvienība.

Asociācijas pārstāve Monta Serdāne skaidroja, ka turpina pastāvēt arī Latvijas Kredītņēmēju apvienība, taču Āboliņš un Rudi nodibinājuši jaunu organizāciju, vēloties vairāk pievērsties kredītņēmēju sociālajai aizsardzībai. Asociācija plāno rūpēties par kredītņēmēju informēšanu, konsultēšanu, aizstāvību tiesas procesos, pārstāvēt kredītņēmēju intereses sarunās ar bankām vai nebanku kredītu izsniedzējiem, kā arī ar politiķiem un valsts amatpersonām, ierosinot būtiskus kredītņēmēju situāciju uzlabojošus grozījumus normatīvajos aktos, kuri regulē kreditoru un parādnieku savstarpējās attiecības. Viens no galvenajiem asociācijas mērķiem ir aizstāvēt kredītņēmējus un rūpēties par to, lai Latvijas likumi ir tiem labvēlīgi un veicina maksātspējas atjaunošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!