Foto: Publicitātes attēli

Parakstīts līgums ar uzņēmumu apvienību, ko pārstāv "DB Engineering & Consulting GmbH", "RENFE - Operadora Entidad Pública Empresarial" (RENFE) un "Ingeniería y Economía del Transporte" S.M.E M.P. S.A (INECO) un kas turpmāk nodrošinās "Rail Baltica" globālā projekta dzelzceļa ekspluatācijas un pārvadājumu konsultanta pakalpojumus, informē apvienības pārstāvji.

Līgums par projekta dzelzceļa ekspluatācijas un pārvadājumu konsultanta pakalpojumiem ir ilgtermiņa konsultāciju līgums ar termiņu uz nākamajiem sešiem gadiem ar iespēju to pagarināt līdz pilnīgai vilcienu kustības uzsākšanai "Rail Baltica" koridorā. Kopējā līguma summas vērtība ir 8 miljoni eiro.

Līguma tvērumā iekļauti dzelzceļa inženiertehnisko konsultāciju pakalpojumi, kas ietver neatkarīga novērtējuma sniegšanu par "Rail Baltica" dzelzceļa ekspluatācijas un uzturēšanas sistēmas veidošanu un regulāru ieteikumu izstrādi par dzelzceļa infrastruktūras un infrastruktūras objektu organizatoriskiem, darbības un komerciāliem modeļiem.

Dzelzceļa ekspluatācijas un pārvadājumu konsultants tāpat arī sniegs ieteikumus ātrgaitas dzelzceļa infrastruktūras ekspluatācijai un uzturēšanai, izstrādās dzelzceļa objektu organizatoriskos, ekspluatācijas un uzturēšanas modeļus, veiks transporta pieprasījuma analīzi un dzelzceļa ekspluatācijas plāna atjaunināšanu, kā arī izstrādās dzelzceļa objektu komercializācijas modeļus. Darbības joma aptvers ātrgaitas, reģionālo un nakts vilcienu pasažieru pārvadājumus, kravas vilcienu pakalpojumus, staciju un kravas termināļu attīstību, ekspluatāciju un uzturēšanu, dzelzceļa infrastruktūras ekspluatāciju un uzturēšanu.

"Rail Baltica" projektu finansē trīs valstis – Igaunija, Latvija un Lietuva – līdztekus Eiropas Savienības līdzfinansējumam līdz 85% apmērā no kopējām attiecināmajām izmaksām, kas tiek piešķirts no Eiropas infrastruktūras savienošanas (CEF) fonda līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!