Foto: DELFI

Šobrīd risinās sarunas starp "Baltcom" un mediju grupu "Modern Times Group" (MTG) par telekanālu TV3 un LNT retranslācijas nosacījumiem no šā gada jūnija, taču kompānija nav gatava piekrist MTG piedāvātajam cenas paaugstinājumam, laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis "Baltcom" valdes priekšsēdētājs Vojko Rovere.

Viņš pastāstījis, ka MTG uzstājis uz cenas paaugstināšanu, tomēr "Baltcom" nav gatavs tam piekrist. Uzņēmums uzskata, ka arī turpmāk būtu jāsaglabā esošie sadarbības nosacījumi, kas atbilst tirgus situācijai un kanālu piedāvātā satura kvalitātei.

Savukārt Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls laikrakstam atzinis, ka, aptaujājot asociācijas biedrus, viņš secinājis, ka Rīgā astoņu dienu laikā kopš "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā pārtraukta TV3 retranslācija, klāt nākuši četri abonenti. Klienti nākot no "Lattelecom", taču tas nenozīmē, ka visi pārgājuši TV3 kanāla dēļ.

Muuls atzinis, ka līgums ar "Baltcom", kas ir arī IZZI īpašnieks, pagarināts par diviem mēnešiem, tāpēc aktuāls ir jautājums par MTG tālāko rīcību.

Jau vēstīts, ka "Lattelecom" un TV3 īpašniekiem neizdevās vienoties par tālākajiem sadarbības nosacījumiem, no 2.aprīļa "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā TV3 vairs nav pieejams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!