Foto: F64

Ja jūras pasažieru pārvadātājs "Tallink" neatjaunos divu prāmju satiksmi maršrutā Rīga-Stokholma, otru prāmi nodrošināt varētu būt ieinteresēta kāda cita kompānija, sacīja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

Viņš skaidroja, ka, salīdzinot pasažieru apjomu, kas ar diviem prāmjiem no Rīgas uz Stokholmu un atpakaļ pārvadāti pērn, un to pasažieru apjomu, kas ar vienu prāmi pārvadāti šogad, samazinājums esot ap 40%, kas nozīmē, ka "Tallink" vienīgajam prāmim panācis lielāku pasažieru piepildījumu. Vienlaikus kritusies ietilpība kravu klājā, un, no ekonomiskās perspektīvas raugoties, esot brīva niša kuģim ar ietilpīgu kravas klāju. Interese par šāda, uz Skandināvijas valstīm kursējoša, kuģa ar lielu kravas klāju nodrošināšanu jau esot izrādīta no Ķīnas puses.

"Esmu pārliecināts, ka, ja ne "Tallink", tad kāda cita kompānija nodrošinās otru prāmi, iespējams, jau nākamgad," sacīja Ameriks. Pašreiz tiekot darīts viss iespējamais, lai otru prāmi maršrutā Rīga-Stokholma atjaunotu.

Kā ziņots, jūras pasažieru pārvadātājs "Tallink", visticamāk, nevarēs piemeklēt otru prāmi, lai atjaunotu divu prāmju ikdienas satiksmi maršrutā Rīga-Stokholma, iepriekš sacīja Ameriks. Grūtības joprojām saistāmas ar pakalpojumam piemērota ledus kuģa piemeklēšanu, skaidroja brīvostas valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka kuģniecības uzņēmums "Tallink" meklējot otru prāmi, lai varētu atjaunot ikdienas satiksmi maršrutā Rīga-Stokholma, aprīļa sākumā vēstīja laikraksts "Dienas Bizness".

Jau ziņots, ka "Tallink Grupp" pagājušā gada vasarā paziņoja, ka no augusta prāmis "Romantika", kas kursēja starp Rīgu un Stokholmu, turpmāk kuģos starp Tallinu un Stokholmu, bet prāmju satiksmi starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām turpinās nodrošināt tikai prāmis "Isabelle". Kopš tā laika prāmis no Rīgas uz Stokholmu dodas katru otro dienu. Līdz tam tie kursēja katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!