Foto: Publicitātes attēli

Ar mērķi stiprināt tirgus pozīcijas Baltijas jūras reģionā SIA "Karšu izdevniecība "Jāņa sēta"" iegādājusies Somijas tūrisma karšu kompāniju "Oy e-City Ab", informē Latvijas uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka "Oy e-City Ab" kontrolpaketes iegāde atbilst "Jāņa sētas" stratēģijai palielināt eksporta īpatsvaru un apjomu uzņēmuma apgrozījumā, stiprināt pozīcijas Ziemeļeiropas tirgū, iegūstot kanālus, kontaktus un bāzi uzņēmuma pakalpojumu un produktu pārdošanai.

Kā norādīja "Jāņa sētas" valdes loceklis Mārtiņš Vimba, Somijas uzņēmuma iegādes galvenais mērķis ir palielināt abu kompāniju biznesa apjomu un vērtību, efektīvi un sinerģiski izmantojot abu uzņēmumu pieredzi un zināšanas, apvienojot paralēlās un saistītās aktivitātes.

""Oy e-City Ab" labi pazīstamās preču zīmes "City-Opas" tirgus daļa, kompetence, reputācija un zīmola atpazīstamība, kā arī kontakti un vairāk nekā 15 gadu darījumu vēsture ar visu nozīmīgāko Somijas ekonomisko reģionu un pašvaldību tūrisma informācijas centriem un mediju partneriem nodrošinās būtiskas iespējas un kanālu "Jāņa sētas" portfelī esošo produktu pārdošanai, jaunu produktu un pakalpojumu attīstībai un eksporta kāpumam uz Somiju," piebilda Vimba.

"Oy e-City Ab" ir tūrisma karšu uzņēmums Somijā. Tas ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts 2000.gadā un sabiedrībai ir pazīstams ar tā reģistrēto preču zīmi "City-Opas". Sadarbībā ar tūrisma organizācijām un pilsētām "City-Opas" nodrošina oficiālās tūrisma kartes vairāk nekā 110 pašvaldībās Somijā.

SIA "Karšu izdevniecība Jāņa sēta" dibināta 1999.gadā un nodrošina karšu, iespieddarbu sagatavošanu un ražošanu, kā arī uz ģeogrāfiskās informācijas sistēmu (ĢIS) pamata veidotu informācijas tehnoloģiju produktu un pakalpojumu izstrādi un uzturēšanu.

56% uzņēmuma kapitāldaļu pieder SIA "Solvina", bet atlikušie 44% - Jānim Turlajam. Uzņēmums pērn apgrozīja 1,463 miljonus eiro, bet nopelnīja 101 056 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!