Foto: DELFI
Izmaiņas reģistrētas zivju pārstrādes uzņēmuma SIA "Karavela" dalībnieku sarakstā. Uzņēmuma īpašnieku vidū vairs nav atrodams Jānis Bite, kuram līdz šim piederēja 56% "Karavela" kapitāldaļu. Tās nonākušas Andra Bites rokās, kas savu dalību uzņēmumā, pateicoties šīm izmaiņām, palielinājis no 24% līdz 80%. Pārējie 20% SIA "Karavela" kapitāldaļu pieder Jānim Endelei, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

Zivju pārstrādes uzņēmums "Karavela" 2019. gadu vērtē kā ļoti veiksmīgu, jo pārsniegti plānotie apgrozījuma un peļņas rādītāji. "Iepriekšējo gadu veiktās investīcijas produktu portfeļa diversifikācijā kombinācijā ar "Larsen" uzņēmuma aktīvu un biznesa iegādi Vācijā ļāva sasniegt atbilstošus apgrozījuma un peļņas rādītājus. Šo produktu grupas rentabilitāte un augošais pārdošanas apjoms ļāva jūtami uzlabot kopējos rentabilitātes rādītājus," teikts "Karavela" vadības ziņojumā.

"Karavela" apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, 2019. gadā palielinājies par 24,21%, sasniedzot 51,69 miljonus eiro, savukārt peļņa kāpusi līdz 5,08 miljoniem eiro. Pārskata gadā apgrozījuma pieauguma pamatā ir iepriekšējos gados veiktie darbi jauno eksporta tirgus apgūšanā un jaunu produktu grupu izstrādē, kā arī cenu celšanās skumbrijas produktu grupai sakarā ar globālu izejvielas cenas pieaugumu. "Karavela" 2019. gadā saražoja 70 miljonus konservu kārbu un 562 tonnas citas zivju produkcijas un eksportēja produkciju uz 42 valstīm. Eksports veidoja 90% no uzņēmuma pārdošanas apjoma. Lielākās eksporta valstis ir Zviedrija, Dānija, Lielbritānija, Vācija, kas kopā sastāda 49% no visa realizācijas apjoma.

"Karavela'' 2020. gada deviņos mēnešu apgrozījums bijis 49,5 miljoni eiro, kas ir par 25% vairāk nekā 2019. gada attiecīgajā laikā periodā, liecina uzņēmuma sniegtā informācija. Uzņēmuma vadība pērn pieņēmusi lēmumu par 16 miljonu eiro lielām investīcijām uzņēmuma konkurētspējas stiprināšanai un nākotnes projektu attīstības sekmēšanai laika periodā līdz 2023. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!