Foto: Publicitātes foto
Jauna bērnudārza izbūvē Mārupē, kura atklāšana notika sestdien, ieguldīti 3,491 miljoni eiro, informēja uzņēmumā "RBSSKALS Būvvadība".

Šis ir arī pirmais projekts Latvijā, kura visu būvniecības gaitu uzraudzījis Būvniecības valsts kontroles birojs. Bērnudārzs veidots ar augstiem siltumtehniskajiem rādītājiem, interesantu labiekārtošanas plānu ar mūsdienīgiem un oriģināliem risinājumiem daudzpusīgai bērnu attīstībai tiem draudzīgā vidē.

“Šis bija ļoti interesants un tajā pašā laikā ļoti atbildīgs būvniecības projekts, jo galvenie mūsu darba novērtētāji būs bērni, kas visatklātāk izsaka savas domas un sajūtas par lietām,” norādīja RBSSKALS Būvvadība valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns.

Jaunā bērnudārza ēkai, kas ir ceturtā Mārupes novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde, pamati likti 2015. gada 9. oktobrī. Savukārt jau šā gada jūlija vidū ekspertu komisija veikusi pirmsskolas izglītības iestādes "Mārzemīte" izvērtēšanu, pēc kuras ēka pieņemta ekspluatācijā. Bērnudārza būvniecībai par pamatu ņemts pielāgots 2010.g adā tapušā bērnudārza "Zeltrīti" projekts, kuru veidojis "AR.4" arhitekts Andris Vītols.

Bērnudārzs pilnībā celts par pašvaldības līdzekļiem, ņemot aizņēmumu Valsts kasē. Kopējā zemesgabala platība ir divi hektāri, ēkas platība - 3671,72 kvadrātmetri. Pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību īstenoja SIA "RBSSKALS Būvvadība", bet būvdarbu kopējās izmaksas bija 3,491 miljons eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Bērnudārzs "Mārzemīte" veidots ar augstiem siltumtehniskajiem rādītājiem, interesantu labiekārtošanas plānu ar mūsdienīgiem un oriģināliem risinājumiem daudzpusīgai bērnu attīstībai tiem draudzīgā vidē. Bērniem tiks piedāvāta šim laikmetam piederīga ēka ar ergonomisku rotaļu laukumu, kurā pieejamas kāpelējamās un virvju atrakcijas un citas papildu konstrukcijas bērnu motoro iemaņu un kustības aparāta attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!