Foto: LETA

2019. gada 4. aprīlī AS "Olainfarm" padome ir pieņēmusi vairākus lēmumus par izmaiņām uzņēmuma valdē un valdes pārstāvības tiesībās, liecina "Olainfarm" paziņojums biržai.

"Olainfarm" padome ir pieņēmusi šādus lēmumus par izmaiņām uzņēmuma valdē un valdes pārstāvības tiesībās:

- atsaukt Oļegu Grigorjevu, Mihailu Raizbergu, Vladimiru Krušinski no "Olainfarm" valdes locekļa amata;

- ievēlēt Milanu Beleviču, Signi Balderi-Sildedzi, Mārtiņu Pūriņu par "Olainfarm" valdes locekļiem, nosakot pilnvaru termiņu sākumu ar 2019. gada 4. aprīli;

- no "Olainfarm" valdes locekļu vidus iecelt Lauri Macijevski par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju.

Tāpat padome ir pieņēmusi lēmumu noteikt sekojošas "Olainfarm" valdes locekļu pārstāvības tiesības:

1) Veronikai Dubickai, Raimondam Tereņtjevam, Mārtiņam Pūriņam ar tiesībām pārstāvēt "Olainfarm" tikai kopā ar vēl diviem valdes locekļiem;

2) Laurim Macijevskim, Milanai Belevičai, Signei Balderei-Sildedzei ar tiesībām pārstāvēt "Olainfarm" atsevišķi;

3) Mārtiņam Tambakam nemainīgi ar tiesībām pārstāvēt "Olainfarm" atsevišķi.

"Olainfarm" padome informē, ka bija spiesta pieņemt lēmumu par izmaiņām valdē, jo, iepazīstoties ar situāciju uzņēmumā, atklājās valdes locekļu rupji pārkāpumi. Konstatēta maldinošu ziņu izplatīšana par "Olainfarm" akcionāru sastāvu, kā arī pretlikumīgi paziņojumi par iepriekš izsludinātas ārkārtas akcionāru sapulces atcelšanu. Atklājās, ka 1. aprīlī "Olainfarm" valde ir parakstījusi un iesniegusi pieteikumus Uzņēmumu reģistrā par neesošas un fiktīvas ārkārtas akcionāru sapulces norisi. "Olainfarm" padome uzdeva valdei vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai pārbaudītu vai minēto valdes locekļu darbībās ir konstatējams noziedzīgs nodarījums.

Uzņēmuma padome teic, ka jau tuvākajā laikā "Olainfarm" valdi turpinās stiprināt ar biznesa vadības un farmācijas jomas profesionāļiem.

Jau vēstīts, ka "Nasdaq Riga" valde šā gada 4. aprīlī nolēma atjaunot tirdzniecību ar "Olainfarm" akcijām ar 2019. gada 4. aprīļa biržas tirdzniecības sesijas sākumu, kā arī atsaukt 2019. gada 29. martā piemēroto uzraudzības statusu.

Kā ziņots, otrdien, 2. aprīlī, Uzņēmumu reģistrs apstiprināja izmaiņas "Olainfarm" valdes un padomes sastāvā, kā rezultātā turpmāk uzņēmuma padomi vadīs ekonomists Gundars Bērziņš, tās sastāvā iecelts arī Jānis Buks, kurš būs padomes priekšsēdētaja vietnieks, Kārlis Krastiņš, Andrejs Saveļjevs un Haralds Velmers. Šādā sastāvā padomi pirmdien pie uzņēmuma ieejas novietotā mikroautobusā iecēla akcionāri, kuriem kopumā pieder 61,5% akciju.

Savukārt jaunieceltā padome savā pirmajā sapulcē, kas notika pirmdien, uzreiz pēc jaunās padomes apstiprināšanas, lēma veikt izmaiņas "Olainfarm" valdē, proti, pašreizējo valdes locekli Ingu Krūkli mainīt pret Macijevski, kurš jau iepriekš bijis "Olainfarm" valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!