Foto: LETA

Rīga, 22.dec., LETA. Pēctecības nodrošināšanai būtu svarīgi atrast amatu arī līdzšinējam Latvijas Radio vadītājam Jānim Siksnim, aģentūrai LETA atzina jaunais "Latvijas Radio" vadītājs Aldis Pauliņš.

Viņš atturējās komentēt gaidāmās iespējamās izmaiņas Latvijas Radio darbībā, jo jaunā valde vēl nav sākusi pildīt pienākumus. "Jaunajai valdei kā kolektīvai institūcijai būs jāveido savs darbības modelis, un tas būs kolektīvs lēmums. Jaunās valdes darbā būs mazāka loma atsevišķu valdes locekļu subjektīvajiem priekšstatiem," atzina Pauliņš.

Jaunā "Latvijas Radio" vadītāja vērtējumā radio ir labi strādājoša organizācija ar būtisku auditoriju, tomēr, pēc Pauliņa domām, medija darbībā ir lietas, kuras var precizēt. Tiesa, par tām būs jālemj jaunajai valdei.

"Jaunā valde būs administratīva struktūra, un katra valdes locekļa pārziņā būs atsevišķs sektors. Tomēr stratēģiski un saturiski kaut ko mainīt varēsim tikai kopā," piebilda Pauliņš.

Vaicāts, vai Latvijas Radio jaunā valde centīsies atrast arī amatu līdzšinējam radio vadītājam Siksnim, Pauliņš norādīja, ka pēctecības nodrošināšanai tas būtu svarīgi.

"Patlaban mana pozīcija ir tāda, ka vajadzētu izvērtēt, vai Siksnis varētu pildīt padomnieka funkcijas vai kāda sektora pārraudzību. Ja šādu formu varētu atrast, tad tas Latvijas Radio būtu ļoti vēlams," teica Pauliņš.

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pirmdien Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatam izraudzījusies sociologu, pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītāju Aldi Pauliņu, informēja NEPLP pārstāvji.

Latvijas Radio valdes locekļa amatam programmas attīstības jautājumos izvēlēta bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" vadītāja Sigita Kirilka, bet valdes locekļa amata nodrošinājuma jautājumos - Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Uldis Lavrinovičs.

Līdz šim Latvijas Radio valdē vienīgā amatpersona bija valdes loceklis Jānis Siksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!