Foto: Shutterstock
Tuvāko mēnešu laikā "Schneider Electric" ražošanas uzņēmums "Lexel" rūpnīca (oficiālais nosaukums SIA "Lexel Fabrika") sāks darbu jaunās telpās Krustpils ielā 35A un saistībā ar ražošanas apjomu palielināšanos meklē darbiniekus, informē "Schneider Electric" pārstāve Santa Rutka.

No janvāra līdz aprīlim rūpnīcas darbinieku rindas jau ir papildinājušās ar aptuveni 100 jauniem kolēģiem, bet joprojām ir nepieciešami gan kvalitātes un metožu inženieri, gan ražošanas operatori, gan elektronikas tehniķi. Šī ir viena no lielākajām darbinieku meklēšanas kampaņām, ko uzņēmums ir izvērsis Latvijā un kas ilgs līdz pat 2016.gadam, skaidroja Rutka.

Lielākais pieprasījums ir pēc darbiniekiem ar tehniskām zināšanām elektronikas ražošanas jomā. Darbiniekiem jāpārvalda latviešu valoda, dažās vakancēs nepieciešamas arī angļu valodas zināšanas.
Uzņēmums lepojas ar starptautisku vidi, tajā strādā speciālisti no Francijas, Ungārijas, Somijas, Indonēzijas. Savukārt darbiniekiem no Latvijas ir plašas iespējas doties pieredzes apmaiņā un apmācībās uz ārzemēm, tādējādi paplašinot savas kompetences.

"Mūsu darbinieki ir ieguvuši tādu kvalifikāciju un pieredzi, ka pēc tam var strādāt "Schneider Electric" ražošanas uzņēmumos arī ārpus Latvijas," saka "Lexel" rūpnīcas personāla daļas vadītāja Iveta Sakne. Viņa atzīmē, ka uzņēmums ir sociāli atbildīgs, atbalsta darbinieku sporta aktivitātes, nodrošina veselības apdrošināšanu, organizē dažādus pasākumus, augstu vērtē darbinieku iniciatīvu un nodrošina stabilitāti un interesantu darbu.

"Lexel" rūpnīca Latvijā darbojas kopš 1993.gada, tās apgrozījums 2014.gadā bija 38,4 miljoni eiro un tika gūta 2,24 miljonu eiro peļņa, ierindojot to starp nozares pelnošākajiem uzņēmumiem Latvijā. Rūpnīca specializējas elektromehānisko un elektronikas produktu ražošanā, tostarp izgatavo gaismas regulatorus, termostatus, kustību sensorus, dūmu detektorus, gaismas slēdžus.

"Schneider Electric" darbojas vairāk nekā 100 pasaules valstīs, nodarbina ap 170 000 darbinieku un piedāvā integrētus risinājumus elektroenerģijas jomā, balstoties uz tādiem tirgus segmentiem kā rūpniecība, infrastruktūra, ēku vadība un elektroapgāde, datu centri un tīkli, dzīvojamās ēkas. Uzņēmums 2014.gadā sasniedza 26 miljardus eiro lielu pārdošanas apjomu rādītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!