Foto: F64
No šā gada 17.februāra stāsies spēkā Komerclikuma grozījumi, kas paredz, ka turpmāk, reģistrējot uzņēmumu vai citu subjektu, reģistrācijas apliecības vairs netiks izsniegtas, portālu "Delfi" informēja Uzņēmumu reģistra pārstāve Sandra Notruma.

"Šie grozījumi ir kā noslēdzošais posms procesam, lai pilnībā atteiktos no reģistrācijas apliecībām. Turpmāk Uzņēmumu reģistrā reģistrētajiem subjektiem nebūs nepieciešama reģistrācijas apliecības uzrādīšana vai tās kopiju iesniegšana valsts vai pašvaldību institūcijās, lai saņemtu kādu valsts pakalpojumu, vai nokārtotu saistības ar valsti," skaidro Uzņēmumu reģistra (UR) galvenā valsts notāre Guna Paidere.

Reģistrāciju apliecība apliecina tikai to, ka tiesību subjekts kādreiz ir ticis reģistrēts, taču tā neapliecina to, ka tas joprojām pastāv un tā darbība nav izbeigta. Obligāts pienākums to saņemt vai uzrādīt valsts un pašvaldību institūcijās noteiktos gadījumos uzņēmējiem ir tikai kā papildus administratīvais slogs, kam nav juridiska nozīme.

UR aicina savus klientus turpmāk reģistrācijas apliecības nepieprasīt, jo tās vairs nebūs obligātas un tiks izsniegtas par maksu pēc paša klienta pieprasījuma. Savukārt valsts un pašvaldību iestādēm UR atgādina, turpmāk uzņēmuma vai cita subjekta reģistrācijas faktu jāpārbauda UR mājas lapas meklētājā, kur šī informācija bez maksas pieejama ikvienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!