Foto: Shutterstock
Jaunākais EY krāpšanas novēršanas pētījums ''15th Global Fraud Survey'', kas šogad iekļauj arī sadaļu par uzņēmumu gatavību jaunās Vispārīgās datu aizsardzības regulas (GDPR) ieviešanai, atklāj, ka Eiropas Savienībā (ES) vien 62% uzņēmumu ir pārliecināti, ka tie pārzina GDPR prasības.

"Vispārīgās datu aizsardzības regulas ieviešana viennozīmīgi prasīs vairāk sagatavošanās laika, jo daudzi tehniski jautājumi joprojām ir neskaidri, neskatoties uz to, ka jau 25. maijā regula stājas spēkā," pauda EY juridiskā departamenta vadītāja Liene Cakare.

Pētījumā arī atklāts, ka pasaulē kopumā šādas zināšanas ir vien 40% respondentu. Regulas prasības daudz labāk pārzina juridiskās un atbilstības jomas speciālisti, kur pārliecību par savām zināšanām pauž 88% pētījuma pārstāvju.

EY pētījums parāda, ka ES ietvaros 19% pētījuma respondentu izsaka gatavību izmantot regulā nodrošinātās tiesības pieprasīt uzņēmumiem savu datu dzēšanu, kamēr pasaulē kopumā 24% cilvēku varētu vēlēties izmantot šīs tiesības.

EY pētījums ietvaros aptaujāti 2550 cilvēku, tostarp 1100 respondentu ES valstīs.

Jau ziņots, ka 25. maijā spēkā stāsies jauna ES datu aizsardzības regula, kas noteiks vienotus datu aizsardzības standartus visā ES. Jaunā regula paredz vienotus nosacījumus personas datu aizsardzībai ES līmenī. Tie attiecināmi uz datu apstrādi, uzturēšanu, nodošanu citiem uzņēmumiem un arhivēšanu. Ar to tiks nodrošināta vienas pieturas aģentūra uzņēmējiem – kompānijām būs jāsadarbojas tikai ar vienu datu aizsardzības uzraudzības iestādi, lai nodrošinātu vienkāršāku un lētāku uzņēmējdarbību ES, skaidro Tieslietu ministrija (TM).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!