Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tiesu administrācija izsludinājusi pieteikšanos uz 21 vakanci jaunizveidotajā Ekonomisko lietu tiesā, liecina paziņojumi Latvijas Tiesu portālā.

Visvairāk - deviņas - vakantas vietas ir uz tiesneša palīga amatiem. Tiesneša palīgam atbilstoši tiesneša uzdevumam būs jāveic darbības, kas nepieciešamas lietas sagatavošanai un tās izskatīšanai, piemēram, apkopojot tiesisko regulējumu, kas attiecas uz lietu, un apzinot tiesu praksi. Tāpat tiesneša palīgam būs jāsniedz atbalsts tiesnesim lietu izskatīšanā. Darba samaksa šajā amatā ir no 858 eiro.

Vakantas ir arī septiņas tiesas sēžu sekretāra amata vietas. Tiesas sēžu sekretāram būs jāstrādā komandā ar kancelejas vadītāju, tiesnesi un tiesneša palīgu, jāpiedalās tiesas sēdēs un jāprotokolē to gaita, jānodrošina videokonferenču norise, bet pēc lietas izskatīšanas - jānoformē lieta atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. Par to tiek solīta samaksa 678 eiro.

Viena vakance izsludināta uz tiesas sekretāra amatu. Tiesas sekretāram jāprot sagatavot atbilžu projekti un cita tiesas nosūtāmā korespondence. Par to tiek solīta samaksa 644 eiro.

Tāpat tiek meklēti divi tiesas priekšsēdētāja palīgi pētnieciski analītiskajos jautājumos. Samaksa par darbu šādā amatā tiek solīta no 876 eiro.

Tāpat cilvēki tiek aicināti pieteikties uz tiesas priekšsēdētāja palīga amatu un kancelejas vadītāja amatu. Priekšsēdētāja palīga darba samaksa tiek solīta no 876 eiro, bet kancelejas vadītāja amata atlīdzība ir noteikta, sākot no 858 eiro.

Pieteikuma dokumenti jāsūta uz Tiesu administrācijas e-pastu "atlase@ta.gov.lv" līdz 30.oktobrim.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norāda, ka specializētās Ekonomisko lietu tiesas darbam būs izšķiroša ietekme uz Latvijas tautsaimniecības attīstību un iedzīvotāju labklājību, tāpēc viņš aicina "esošos un topošos juristus ar tiesu darbam atbilstošām kompetencēm pieteikties uz darbinieku amatiem jaunveidojamajā Ekonomisko lietu tiesā, lai dotu ieguldījumu tiesu sistēmas attīstībai un stiprinātu sabiedrības uzticēšanos tiesu varai".

Jaunās specializētās tiesas tiesnešiem un tās darbiniekiem būs iespēja veidot tiesas praksi un tiesas autoritāti, karjeras iespējas potenciālajiem tiesas darbiniekiem, sola tieslietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!