Foto: Publicitātes foto
Sākoties Covid-19 krīzei, jaunuzņēmums "MySpotit", kas nodrošināja sapulču telpu rezervēšanas platformu, nu izstrādājis biroju koplietošanas platformu, lai, valstī noteiktajiem ierobežojumiem mazinoties, atbalstītu cilvēku masveida atgriešanos darbā un veicinātu attālinātā darba kultūras ieviešanu ikdienas praksē, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

"MySpotit" ir izstrādājis biroju koplietošanas platformu Eiropā, kur uzņēmumi un nekustamo īpašumu attīstītāji var iznomāt brīvās darba vietas esošajos birojos vai biroja vajadzībām pielāgotās telpās.

"Līdzīgi kā "Spotify", attālinātā darba veicēji katru reizi no plašā biroju klāsta varēs izvēlēties piemērotu darba vietu konkrētajai dienai par fiksētu ikmēneša maksu. Ar "MySpotit" platformu tas gala rezultātā sanāks lētāk, nekā nomāt darba vietu kādā konkrētā birojā uz mēnesi. Arī darba devējam rodas iespēja savu komandu sasaukt kopā tieši tad, kad tas nepieciešams, izvēloties sanāksmes vietu ar pareizo izmēru un pielietojumu," stāsta kompānijas vadītājs Latvijā Raivis Ozoliņš.

Patreiz platforma darbojas Latvijā un Igaunijā. Un tuvā nākotnē plānots virzīties uz Eiropas tirgu.

Ja 2008. gada ekonomiskās krīzes laikā ar nu jau globālā uzņēmuma "Airbnb" palīdzību izplatījās mājokļu koplietošana visā pasaulē, palīdzot ceļotājiem būtiski ietaupīt izmaksas, tad esošā krīze ir izraisījusi būtiskas izmaiņas strādāšanas paradumos. Ozoliņš pauž, ka sabiedrību pārņem hibrīddarba modelis, kas ietvers gan darbu no biroja, gan darbu attālināti.

Uzņēmumi ekonomiskās lejupslīdes dēļ patreiz pārskata savu izmaksu struktūru. Darbinieku skaita samazināšanas dēļ daudziem uzņēmumiem biroji paliek par lielu. Dažādu pētījumu dati liecina, ka attālināti strādājošo cilvēku skaits kopš 2005. gada ir palielinājies par 159%, kas ir vienpadsmit reizes ātrāk nekā pārējais darbaspēks. Ja pievienojam tam arī Covid-19 krīzes sekas, var secināt, ka darbs attālināti piedzīvo milzīgu lēcienu uz priekšu, norāda Ozoliņš.

"Mēs visi kopā tikko esam pieredzējuši pasaulē lielāko attālinātā darba eksperimentu, un ir likumsakarīgi, ka mēs neatgriezīsimies pie tā, kā bija agrāk. Pēdējos divos mēnešos darbam attālināti ir noticis vairāku gadu attīstības lēciens. Ja agrāk darbs attālināti bija vairāk jaunuzņēmumu lauciņš, tad tagad arī lielie uzņēmumi apspriež elastīgu darba metožu ieviešanu, "sacīja Ozoliņš. Kā piemēru var minēt arī tehnoloģiju gigantu "Twitter", kas tikko publiski paziņoja par jaunu darba kārtības politiku, ļaujot turpmāk katram darbiniekam, kurš to vēlas, strādāt attālināti.

"MySpotit" ir sapulču telpu koplietošanas platforma, kuru izveidoja Hardi Kinnas, Miks Purmans, Timo Mits un "Orangetime Event" 2018. gadā. "MySpotit" darījumu skaits katru mēnesi pieaug par vairāk nekā 20%, un klientu skaits pārsniedz 120 uzņēmumu, no kuriem pazīstamākie ir "Transferwise", "Veriff", "Bolt", "Helmes", "Eesti Energia", "Elisa" un "Telia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!