Foto: Pixabay

Maksātnespējas process pasludināts ceļojumu birojam SIA "Jēkaba aģentūra", ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Par procesa administratoru iecelts Jānis Kumsārs. Šogad jūnijā anulēta SIA "Jēkaba aģentūra" tūrisma operatora licence.

Ilzei Ķelpei un Uldim Alksnim piederošā SIA "Jēkaba aģentūra" kopš 2020.gada pavasara aktīvi izmantojusi valsts sniegtās atbalsta iespējas Covid-19 radītās krīzes seku pārvarēšanai. VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, darbinieki saņēmuši dīkstāves pabalstus, tāpat arī uzņēmumam izmaksāti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai un algu subsīdijas.

Šobrīd SIA "Jēkaba aģentūra" reģistrēts 6,1 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds.

Pārskatu par 2020.gadu SIA "Jēkaba aģentūra" vēl nav iesniegusi, taču jau pēc uzņēmuma nodokļu iemaksu apmēra apjaušams, ka tā apgrozījums pērn ievērojami krities. Ja 2019.gadā SIA "Jēkabpils aģentūra" VID administrētajos nodokļos samaksāja 124,51 tūkstoti eiro, tad pērn – vien 18,86 tūkstošus eiro.

SIA "Jēkaba aģentūra" specializējās eksotisku ceļojumu organizēšanā, tostarp arī ceļojumu organizēšanā mazām grupām pa Eiropu. Uzņēmums kā aģents arī piedāvājis čarterceļojumus uz siltajām zemēm, slēpošanas ceļojumus, autobusu braucienus u.c. pakalpojumus. Iesniegtajā gada pārskatā SIA "Jēkaba aģentūra" norādījusi, ka 2019.gads uzņēmumam izvērsies ļoti veiksmīgs, ko rosinājis gan korporatīvās, gan ienākošā tūrisma nodaļu darbs un straujā attīstība, kā arī mazo grupu ceļojumu popularitātes pieaugums.

Aizpērn SIA "Jēkaba aģentūra" apgrozījums palielinājās līdz 5,95 miljoniem eiro, bet peļņa – līdz 93,4 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!