Foto: Publicitātes foto

Jēkabpilī noslēdzies iepirkums jaunā tilta pār Daugavu būvprojekta izstrādes projektam un autoruzraudzībai, kurā uzvarējis AS "Ceļuprojekts", vēsta portāls "Jēkabpils Laiks".

Vēstīts, ka pirms trim gadiem Jēkabpils pilsētas pašvaldības deputāti lēma par jaunā tilta pār Daugavu variantu, izvēloties vanšu tiltu.

"Ir noslēdzies tehniskā projekta iepirkums par zemāko cenu – 520 tūkstoši eiro plus PVN. Satiksmes ministrijai pietrūka finansējuma, bet tagad finansējums ir atrasts un tuvākajās dienās tiks noslēgts līgums. Tehniskais projekts ir plānots uz 18 mēnešiem, tādēļ ļoti ceru, ka pēc pusotra gada tiks uzsākts iepirkums būvniecības darbiem," portālam skaidro Jēkabpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps.

"Jēkabpils Laiks" ziņo, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība nesteidzas, pildot savu uzdevumu – organizēt to zemju atpirkšanu, kas nepieciešamas tilta izbūvei un kas pašlaik pieder privātīpašniekiem. Runas par šī procesa uzsākšanu bija jau 2013. gadā, bet joprojām zemju atpirkšana nav sākusies, norāda portāls.

"Pašvaldība ir uzņēmusies šo sadaļu – zemju atpirkšanu. Pēc tam to būs iespējams ielikt kopējā projektā, bet, protams, mums vēl jāstartē ar pašu projektu. Vēl ir jautājums, vai mēs dabūsim finansējumu TEN-T tīklā. Tāpēc mēs ar zemju atpirkšanu nesteidzamies. Mēs neesam tik bagāti, lai tagad atpirktu un pēc tam skatītos, kas notiks," apgalvo Kraps.

Viņš arī uzsver, ka līdz šim ir apzināti tie īpašumi, ko nepieciešams atpirkt, kā arī veiktas sarunas ar šo zemju īpašniekiem: "Ar katru cilvēku ir runāts. Protams, ir dažādas tehniskas problēmas, bet es neredzu nevienā no šiem atpirkšanas jautājumiem tādas problēmas, kuras mēs nevarētu atrisināt."

Portāls atgādina, ka kopumā paredzēts atsavināt 15 īpašumus vai to daļas, kas pieder 13 privātīpašniekiem. Lielākā daļa zemju ir Daugavas kreisajā krastā ar adresēm Tvaika, Bebru un Pļaviņu ielā.

Jau ziņots, ka jauno tiltu pār Daugavu plānots būvēt Bebru ielas galā ar tilta pieeju pieslēgumu Neretas ielai Daugavas kreisajā krastā un Rīgas ielai un Daugavpils ielai – labajā krastā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!