Foto: Shutterstock

Baltijas piena pārstrādes koncernā AB "Rokiškio sūris" ietilpstošais SIA "Jēkabpils piena kombināts" 2021. gadā sekmīgi kāpinājis apgrozījumu, tam sasniedzot 36,06 miljonus eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"Lursoft" Multi atskaites dati rāda, ka tas ir augstākais rezultāts visā uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. Apgrozījuma pieaugums saistāms ar piena cenu palielināšanos. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums gada laikā audzis par 28,78%. Pārskata gadu SIA "Jēkabpils piena kombināts" noslēdzis ar 320,28 tūkst. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA "Jēkabpils piena kombināts" arī turpmāk plāno saglabāt savu lomu piena iepirkuma tirgū Latvijā, iepirkto pienu galvenokārt realizējot Lietuvas uzņēmumam AB "Rokiškio sūris", bet daļu – arī Latvijas pārstrādes uzņēmumiem.

SIA "Jēkabpils piena kombināts" reģistrēts 1997. gadā, tā vienīgais kapitāldaļu turētājs ir jau iepriekšminētais lietuviešu uzņēmums AB "Rokiškio sūris". Pērn Jēkabpils novadā reģistrētais SIA "Jēkabpils piena kombināts" bija darba devējs 62 strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!