Foto: LETA

Jelgavas uzņēmēji var pieteikties Jelgavas pilsētas pašvaldības grantu programmai un saņemt līdz 10 000 eiro finansiālu atbalstu no pašvaldības savu projektu realizācijai, informē pašvaldības Komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Līga Klismeta.

Kopumā šogad no pašvaldības budžeta līdzekļiem šim mērķim piešķirti 100 000 eiro.

Kā norādīja Klismeta, šis būs otrais gads, kad Jelgavas uzņēmēji varēs pretendēt uz pašvaldības finansiālu atbalstu programmā "Atbalsts komersantiem un saimnieciskās darbības veicējiem". Uz pašvaldības finansiālu atbalstu var pretendēt Jelgavas komersanti un saimnieciskās darbības veicēji, kuri ir uzņēmējdarbības uzsācēji, proti, reģistrēti Komercreģistrā vai Valsts ieņēmumu dienestā līdz trim gadiem vai inovatīvu produktu vai pakalpojumu radītāji.

Konkursā var startēt tikai tie uzņēmēji, kuru juridiskā adrese reģistrēta Jelgavā, uzņēmuma nodokļu parādi nevar būt lielāki par 150 eiro un programmai nevar pieteikties pagājušā gada granta saņēmēji.

Par katru nolikumā ietverto kritēriju pieteikuma iesniedzējs saņems punktus, kas summēsies, izpildot visus vērtēšanas kritērijus un iegūstot lielāko punktu skaitu, uzņēmējam tiks piešķirts grants.

Klismeta piebilda, ka sava projekta realizācijai būs jānodrošina arī līdzfinansējums. Būtiski, lai uzņēmuma kapitāldaļas nepieder Jelgavas pašvaldībai, citai valsts vai pašvaldības iestādei, lai uzņēmējdarbība nav saistīta ar azartspēlēm, finanšu un apdrošināšanas pakalpojumiem, kā arī izvirzīti citi kritēriji. Piešķirtos līdzekļus uzņēmējs varēs izmantot tikai pieteikumā norādīto mērķu īstenošanai, un tie būs jāapgūst 12 mēnešu laikā.

Lai pieteiktos atbalsta programmai, jāaizpilda pieteikuma veidlapas, kas no šodienas būs pieejamas mājaslapā "www.jelgava.lv", sadaļā "Uzņēmējdarbība", "Atbalsta programmas", kā arī mājaslapā "www.zrkac.lv". Turpat būs publicēts arī atbalsta programmas nolikums. Pieteikumi tiks pieņemti līdz 31.augustam.

Pērn kopumā desmit pilsētas uzņēmēju iesniegto projektu atbalstam Jelgavas pilsētas pašvaldība piešķīra 74 955 eiro. Programmai pieteicās 79 pretendenti un pieteikumi tika vērtēti divās kārtās.

Konkursa otrajai kārtai tika izvirzīti 16 pieteikumi, kad uzņēmēji klātienē vērtēšanas komisijai prezentēja savu uzņēmējdarbības attīstības ideju, atgādināja Klismeta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!