Foto: DELFI
Kādā uzņēmumā Jelgavā konstatēts jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 "perēklis", sasirgstot sešiem darbiniekiem un vairākiem klientiem, svētdien, 29. martā, preses konferencē atzina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. Latvijas Televīzija guva apstiprinājumu, ka tas ir apbedīšanas birojs "Velis-A".

Uzņēmums ar sešiem Covid-19 inficētajiem darbiniekiem Jelgavā ir apbedīšanas birojs "Velis-A", Latvijas Televīzijai apstiprināja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aldis Knāviņš, kuram arī analīzes bijušas pozitīvas. Par infekcijas avotu ziņu nav, ārzemēs ne pats, ne darbinieki nav bijuši. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs pieļauj, ka inficēts bijis kāds no klientiem, kas bijis birojā. Pirms tam uzņēmums esot ievērojis drošības pasākumus – telpās laida ne vairāk kā divus klientus, sarunājās no attāluma, dezinficēja telpas. Šobrīd "Velis-A" ir slēgts līdz 10. aprīlim.

Jelgavā līdz šim ar Covid-19 inficējušies vismaz 11 cilvēki.

SPKC speciālists skaidroja, ka liela daļa pilsētā fiksēto saslimšanas gadījumu saistīta ar inficēšanos vienā uzņēmumā, kur saslimuši vismaz seši darbinieki.

Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, epidemiologi izsekoja saslimšanas gaitu, konstatējot, ka pirmais saslimušais inficējies ārzemēs.

Nosakot kontaktpersonas, noskaidrots, ka vēl vismaz trīs uzņēmuma klienti ir saslimuši ar Covid-19.

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 gadījumi konstatēti jau 45 pašvaldībās, tostarp Aizputes, Saldus, Ādažu, Krāslavas un Alūksnes novados, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Līdz šim Covid-19 konstatēts kopumā 45 pašvaldībās - Jelgavas, Talsu, Tukuma, Iecavas, Ķeguma, Alojas, Mārupes, Rūjienas, Rēzeknes, Limbažu, Stopiņu, Sējas, Siguldas, Ogres, Carnikavas, Garkalnes, Cēsu, Smiltenes, Aizkraukles, Vecumnieku, Bauskas, Kocēnu, Ozolnieku, Olaines, Mērsraga, Ķekavas, Babītes, Salaspils, Krustpils, Grobiņas, Kuldīgas, Ventspils, Aizputes, Saldus, Ādažu, Krāslavas, Alūksnes un Engures novados, kā arī Liepājā, Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Daugavpilī.

Aizvadītajā diennaktī nedaudz pieaudzis ar Covid-19 inficēto skaits Liepājas un Ozolnieku novados, kur ar Covid-19 saslimuši vismaz seši cilvēki. Savukārt Jūrmalā inficējies ir vismaz 21 cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!