Foto: Publicitātes foto

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) uzņēmuma "Jensen Metal" plāns pārcelt visu ražošanu uz Karostu ir piepildījies – šā gada 4. janvārī Liepājas Būvvaldes komisija pieņēmusi ekspluatācijā jauno ražošanas ēku Karostas industriālajā parkā, Liepājā.

Tagad visi uzņēmuma departamenti (metāla, furnitūras un nerūsējošā tērauda) strādā jaunās un modernās telpās, tādējādi nodrošinot izaugsmes iespējas uzņēmumam un pilnveidojot produkcijas plūsmu, kā arī sniedzot darbiniekiem labāku darba vidi.

"Jensen Metal " 2019. gadā kļuva par celmlauzi Karostas industriālā parka attīstīšanā Liepājā, pārceļot metāla un furnitūras departamentus no Liepājas Biznesa centra uz jaunuzceltajām telpām Karostas industriālajā parkā. 2022. gada janvārī ekspluatācijā nodota arī otra jaunā rūpnīca, kas atrodas Liepājā, Ģenerāļa Baloža ielā 34, līdzās esošajiem "Jensen Metal" metāla un furnitūras departamentiem. Jaunā rūpnīca dod iespēju uzņēmumam būtiski kāpināt apgrozījumu, kā arī palielināt strādājošo skaitu. Tādēļ uzņēmums piedāvā darba vietas metinātājiem un Ciparu programmas vadības (CNC) darbagaldu operatoriem.


Uzņēmuma "Jensen Metal" prokūriste Ieva Līmeža norāda: "Sākām kā neliels "J.J.Staal" meitas uzņēmums, kurš nodarbināja vien 30 darbiniekus, taču, laikam ritot un pieaugot piedāvājumam, pieauga arī pieprasījums. Pašlaik "Jensen Metal" Latvijā ir pilnībā patstāvīgs uzņēmums, kurš vairākkārtīgi ir pāraudzis kādreizējo Dānijas mātes uzņēmumu gan apjomā, gan tehnoloģijās, gan arī vadības sistēmās. Šobrīd Latvijā, Liepājā ir nodarbināti 330 darbinieki. Ar šīm jaunajām rūpnīcām nodrošinām patīkamāku darba vidi darbiniekiem, kā arī daudz efektīvāku un loģiskāku darba plūsmu, kā arī nākotnes izaugsmes iespējas."

"Jensen Metal" dibināts 2004. gadā. Uzņēmums ražo metāla izstrādājumus dažādiem klientiem Eiropā pēc šo klientu pasūtījumiem un specifikācijām. Galvenie darbības virzieni ir pārtikas rūpniecības iekārtas, lauksaimniecības iekārtas un furnitūras komponenti.

Ideja par Karostas industriālā parka izveidi radās 1999. gadā, lai veicinātu jaunu darbavietu veidošanos, palielinātu pilsētas un valsts budžetā ienākošo nodokļu summu. Jaunu rūpnīcu būvniecība Karostā nebija iespējama vai investoriem nešķita pievilcīga līdz pat 2015. gadam, kad pašvaldība sadarbībā ar Liepājas SEZ pārvaldi uzņēmējdarbības vajadzībām sakārtoja teritoriju Karostā turpat 20 ha platībā.

Pēc AS "Liepājas metalurgs" bankrota tika meklēti risinājumi bezdarba jautājumiem un izdevās piesaistīt Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda līdzekļus un īstenot projektu "Uzņēmējdarbības teritoriju un to nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstība Liepājā". Tā ietvaros rekultivēja degradēto teritoriju, izbūvēja inženierkomunikācijas un ielu publisko infrastruktūru ieskaitot apgaismojumu, gājēju un veloceliņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!