Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Pēdējo nedēļu laikā Rīgas centra kafejnīcu un restorānu terasēs čum un mudž, ļaudīm baudot gan jauko laiku, gan sen gaidīto Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu, un, tā kā ēdināšana klātienē atļauta tikai ārtelpās, terases parādījušās arī tādās vietās, kur to nekad agrāk nav bijis. Gan ēdinātāji grib strādāt, gan cilvēki baudīt viņu viesmīlību. Tomēr, šis gads nozarei bijis smags, arī pašlaik valda liela neskaidrība, turklāt vēl joprojām ir daudz ierobežojumu, kas jāievēro, lai atrasties ēdināšanas iestādē būtu droši. Tāpat, vēl joprojām nav īstenojusies Latvijas Restorānu biedrības (LRB) rosinātā samazinātas pievienotās vērtības nodokļa likmes piemērošana ēdināšanas uzņēmumiem, bet no 15. jūnija, uzņēmējiem, visticamāk, būs jāatsaka ienākšana savās iestādēs tiem, kas nav vakcinēti vai izslimojuši Covid-19.

Par to, kāds bijis gads Covid-19 ēnā, uz ko nozare var cerēt šogad un kā tiek apmācīti jaunie profesionāļi ēdināšanā, "Delfi Bizness" sarunājās ar LRB prezidentu, uzņēmēju un augstskolu pasniedzēju Jāni Jenzi. Tāpat apspriedām arī pret viņu rosināto kriminālvajāšanu saistībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju , kas šopavasar izbeigta, kā arī runājām par to, kāpēc viņš parakstījis daudz apspriesto vēstuli augstākajām amatpersonām, apstrīdot Covid-19 krīzes komunikāciju un noteikumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!