Foto: Publicitātes attēls

Jaunā Rīgas teātra (JRT) būvnieks "SBSC ("Skonto Būve" un "Skonto Construction") ir lūdzis papildu avansu, lai varētu pabeigt teātra ēkas būvniecību, taču tā būs iespējama tikai tad, ja būvnieks iesniegs pierādījumus izmaksu pamatojumam, norāda VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Jau vēstīts, ka JRT būvdarbu kavēšanās dēļ draud ar streiku – Miera ielā tiks spēlētas pašlaik repertuārā esošās izrādes, savukārt skatītāji jaunas izrādes varēs vērot tikai jaunajā ēkā.

VNĪ norāda, ka avansa pamatojums jāiesniedz, lai šāds atbalsts neradītu vienam būvniekam labvēlīgākus apstākļus nekā citiem pretendentiem un nekropļotu konkurenci nozarē. Ja būvnieks iesniegs šādus dokumentus, kā arī bankas garantiju, tad avansa jautājumu varētu skatīt Centrālā finanšu līguma aģentūra.

Neatkarīgi no papildu avansa summas pieejamības, būvnieks ar līgumu ir uzņēmies saistības noteiktā apjomā, kuras būs jāpilda jebkurā gadījumā. Līgumā paredzētais pabeigšanas termiņš bija šā gada 11. marts.

Par katru kavējuma dienu, kamēr objekts nav nodots atbilstoši līgumam, "SBSC" tiks aprēķināta soda nauda – 30 tūkstoši eiro dienā.

Jau vēstīts, ka pilnsabiedrība "SBSC" ir vairākkārt vērsusies ar dažādām prasībām, kuras VNĪ ir nodrošinājusi. Papildus būvniekam kompensēts cenu pieaugums atbilstoši inflācijai 2,18 miljonu eiro apmērā, pēc "SBSC" lūguma piešķirts arī viena miljona eiro avanss.

VNĪ jau iepriekš būvnieku ir brīdinājuši, ka nekāpinot tempu termiņa iekļauties neizdosies. Objektā šobrīd strādā aptuveni 100 cilvēku. Lai izpildītu darbus noteiktajā termiņā, pēc paša būvnieka "SBSC" sākotnējās darbu izpildes programmas bija plānoti aptuveni 240 cilvēku, šāda darbu intensitāti būvnieks līdz šim nav sasniedzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!