Foto: LETA

Jūlijā par 2% samazinās dabasgāzes tarifi rūpnieciskajiem patērētājiem, informēja AS "Latvijas Gāze" preses sekretārs Vinsents Makaris.

Kopš pērnā decembra tarifi kopumā ir samazinājušies par 8%-10% atkarībā no patēriņa grupas. Izmaiņas ir saistītas galvenokārt ar naftas produktu cenu samazinājumu Eiropas biržās. Tiek prognozēts, ka tarifi saglabāsies šādā līmenī vismaz līdz septembrim.

Arī mājsaimniecībām jūlijā samazinājās tarifi, un kopš pērnā decembra tie ir samazinājušies par 5% plīts lietotājiem un 8% apkures lietotājiem.

Rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi mainās katru mēnesi, paziņojot tos līdz mēneša desmitajam datumam. Savukārt mājsaimniecībām dabasgāzes tarifi mainās divreiz gadā 1.janvārī un 1.jūlijā. Tarifi mainās atkarībā no dabasgāzes iepirkuma cenas, attiecīgi - naftas produktu cenām, pie kā ir piesaistīta dabasgāzes iepirkuma cena, valūtu vērtībām un iegādātajiem krājumiem Inčukalna pazemes gāzes krātuvē. Dabasgāzes pakalpojumu tarifi nav mainījušies kopš 2008.gada, un gala cena patērētājam mainās vienīgi atkarībā no iepirkuma cenu izmaiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!