Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

2021. gada jūnijā lidostā "Rīga" apkalpoti 157,7 tūkstoši pasažieru, kas ir 2,8 reizes vairāk nekā gadu iepriekš un par 85,1 % vairāk nekā šā gada maijā. Kopējais lidojumu skaits jūnijā bija 3 116, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati (CSP).

Jau trešo mēnesi pēc kārtas lidostā “Rīga” ir novērojams pasažieru skaita pieaugums, salīdzinot gan ar iepriekšējo mēnesi, gan to pašu mēnesi pirms gada. Aprīlī pasažieru apgrozījums pieauga par 18 reizēm, maijā – 8,3 reizes bet jūnijā – 2,8 reizes , salīdzinot ar 2020. gada attiecīgo periodu.

2021. gada jūnijā lidostā saņēma 1,3 tūkstošus tonnas kravu un pasta, kas ir par 34,9 % vairāk nekā 2020. gada jūnijā, bet nosūtīja 0,9 tūkstošus tonnu – pieaugums par 4,9 %.

Pašlaik no lidostas "Rīga" lidojumus pasažieriem piedāvā 12 aviokompānijas uz vairāk nekā 90 galamērķiem.

Vienlaikus lidosta atgādina, ka pandēmijas ierobežojumu dēļ ceļotājiem īpaši rūpīgi jāiepazīstas ar prasībām, kuras izvirzītas ceļojuma pārsēšanās punktos un galamērķī. Šīs prasības var ietvert gan prasību pēc digitālā ES Covid-19 sertifikāta vai cita apliecinājuma par vakcināciju vai pārslimošanu, gan nepieciešamību pirms lidojuma veikt Covid-19 testu, gan pārvietošanās un pašizolācijas ierobežojumus. Trūkstot kādam no nepieciešamajiem dokumentiem, lidojums pasažierim var tikt atteikts.

Ceļotājiem savlaicīgi jāierodas uz savu lidojumu, īpaši tad, ja pasažieris vēlas izmantot iespēju pirms lidojuma nodot Covid-19 testu. Pirmslidojuma procedūru nokārtošana šobrīd aizņem ilgāku laiku nekā ierasts, jo ir būtiski pieaudzis pārbaudāmo dokumentu apjoms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!