Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Veselības aprūpes pakalpojumu uzņēmums AS "Latvijas Jūras medicīnas centrs" (LJMC) 23. februārī pārdevis tam piederošos 50,4% kapitāla daļu uzņēmumā SIA "Klīnika Dzintari", liecina centra paziņojums.

Jūras medicīnas centrs, kuram piederēja lielākā daļa uzņēmuma, par kapitāla daļu pārdošanu saņēmis 69 049 eiro.

Otrs lielākais klīnikas "Dzintari" kapitāla daļas turētājs ar 35,5% uzņēmuma ir klīnikas speciāliste Dace Simsone, bet vēl 11% pieder klīnikas speciālistei Elīnai Jeļenai Zariņai. Klīnika dažādās, bet krietni mazākās daļās pieder vēl astoņām privātpersonām.

Kā ziņots, LJMC 2017.gadu noslēdza ar 213 942 eiro peļņu, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, kad tas strādāja ar 319 444 eiro zaudējumiem. Tāpat aizvadītajā gadā audzis LJMC apgrozījums - no 6,04 miljoniem eiro 2016.gadā līdz 6,32 miljoniem eiro pērn.

LJMC dibināts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,12 miljoni eiro. Uzņēmumam pieder 11,11% daļu SIA "Latvijas Universitātes medicīniskās pēcdiploma izglītības institūts". LJMC valdes priekšsēdētājs ir Jānis Birks, bet tā locekļi - Anatolijs Ahmetovs un Juris Imaks, liecina informācija "Firmas.lv".

"Latvijas jūras medicīnas centra" galvenais darbības veids ir stacionārie un ambulatorie medicīniskie pakalpojumi. Medicīnas centra akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!