Foto: Publicitātes foto

SIA ''Jūrmalas autobusu satiksmes'' (JAS) izsludinātajā iepirkumā par 14 videi draudzīgu autobusu piegādi uzvarējis uzņēmums SIA "Latursus", kas "Isuzu Citibus" transportlīdzekļus piegādās par 1,953 miljoniem eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, portālu "Delfi" informēja JAS.

Iepirkumā savus piedāvājumus iesniedza divi pretendenti – "Latursus" un SIA "Alkom-Trans". Lēmumu par to, kurš no uzņēmumiem piegādās autobusus JAS iepirkumu komisijas pieņēma 4. decembrī.

Kā informē JAS, "Latursus" piedāvātā cena bija zemākā, un iesniegtais piedāvājums atbilda visām iepirkumā – tehniskajā specifikācijā minētajām prasībām.

Līgums ar piegādātāju tiks parakstīts līdz šā gada nogalei, savukārt pirmie autobusi Jūrmalas pilsētas ielās varētu sākt kursēt februārī.

Projekta ietvaros plānots iegādāties vēl divus jaunus videi draudzīgus elektroautobusus. Arī par tiem JAS plāno izsludināt iepirkumu tuvākajā laikā.

Visi autobusi būs aprīkoti ar zemo grīdu, izlaižamu/izvelkamu rampu un speciālu vietu salonā pasažierim ar kustību traucējumiem, kā arī vecākiem ar bērniem (bērnu ratiņiem), dzinēju alkotestera bloķētāju, video novērošanas kamerām, audio un video informatīvajiem tablo, gaisa kondicionēšanas un apsildes sistēmām atbilstošas temperatūras nodrošināšanai, bezmaksas wi-fi salonā un USB kontaktligzdām viedtālruņu uzlādei.

Īstenojot ES projektu, Jūrmalas pilsētai tiks piegādāti 16 jauni, videi draudzīgi autobusi, no kuriem 14 darbosies ar dīzeļdegvielu atbilstoši "Euro 6" standarta maksimāli pieļaujamai emisijai un divi – ar elektrību.

Kopējās projekta izmaksas ir 3,1 miljons eiro, no kurām Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 1,274 miljoni eiro un JAS – 1,826 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!