Foto: Shutterstock

Šā gada 1. aprīlī spēkā stāsies jauns SIA "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas tarifs, kas būs par 10,5% lielāks nekā līdzšinējais, "Delfi Bizness" informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

"Jūrmalas siltums" no šā gada 1. februāra piemēro siltumenerģijas tarifu 69,97 eiro par megavatstundu (EUR/MWh), bet no 1. aprīļa tas palielināsies līdz 77,34 EUR/MWh. Mājsaimniecību lietotājiem aprīlī turpinās piemērot valsts noteikto maksimālo siltumenerģijas tarifa līmeni – 68 EUR/MWh.

Uzņēmuma siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu veidojošajās izmaksās ir iekļautas dabasgāzes un šķeldas izmaksas. Tarifa pieaugumu no 1. aprīļa ietekmējis šķeldas cenas palielinājums. Apstiprinātajā tarifā no saražotā siltumenerģijas daudzuma, izmantojot šķeldu, plānots saražot 44%, savukārt izmantojot dabasgāzi – 56%.

SPRK vērš uzmanību, ka siltumenerģijas izmaksu mazināšanai valsts sniedz atbalstu mājsaimniecībām tajās pašvaldībās, kur vērojams ekstremāls cenu pieaugums, proti, tajās pašvaldībās, kurās siltumenerģijas tarifs centralizētajā siltumapgādē ir virs 68 EUR/MWh. Ņemot vērā minēto, Jūrmalas centralizētās apkures mājsaimniecību lietotāji tarifa izmaiņas aprīlī nejutīs.

Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu "Jūrmalas siltums" iesniedza SPRK šā gada 25.februārī. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Kopumā SPRK šobrīd izskatīšanā ir 15 pilnie siltumapgādes tarifu projekti Latvijā.

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!