Foto: Publicitātes attēli

Noslēdzies "Linstow Baltic" grupas uzņēmuma topošā Satekles biroju ēku kompleksa metu konkurss. Tajā uzvarēja personu apvienība "L.SN" (SIA "Lauder Architects", SIA "Sarma&Norde").

Tās piedāvāto redzējumu žūrija atzina par visvairāk atbilstošu pasūtītāja, arhitektu un pilsētplānotāju vīzijai par biznesa centra attīstīšanu šajā pilsētas kvartālā.

Biroju centrs atradīsies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un "Origo One" biznesa centra tiešā tuvumā, kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielām.

Kopumā konkursā tika iesniegti seši darbi. Izvērtējot pieteikumus, vērā tika ņemti vairāki būtiski kritēriji, tostarp arhitektoniskās idejas novatorisms un oriģinalitāte, objekta atbilstība publiskās ārtelpas kvalitātei, publiskajai pieejamībai un sabiedrības labumam, ko kvartāls dod pilsētai, arhitektoniskajai saskaņai ar jau esošo infrastruktūru, atbilstība kultūrvides kontekstam, iekļaušanās pilsētvides mērogā un citi kritēriji. Personu apvienība "L.SN" iegūs konkursa galveno balvu – 15 tūkst. eiro. Savukārt otrās (SIA "Mark arhitekti") un trešās vietas (SIA "Arplan") ieguvēji attiecīgi saņems naudas balvas 10 tūkst. eiro un 5000 eiro vērtībā.

Šis "Satekles biznesa centrs" lieliski papildinās uzņēmuma nekustamo īpašumu portfeli Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas apkaimē, komentēja "Linstow Baltic" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

Kompleksa būvniecība tiks sākta 2023. gada pirmajā ceturksnī. Jau ziņots, ka šā gada oktobrī parakstīts telpu nomas līgums ar AS "SEB banka", kas kļūs par jaunās ēkas enkurnomnieku.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēja 10 pilsētplānošanas eksperti, arhitekti un nekustamā īpašuma tirgus speciālisti arhitekta Dr.arch. Jāņa Dripes vadībā.

"Linstow Baltic" ir viens no lielākajiem dažādu segmentu ilgtermiņa nekustamā īpašuma projektu attīstītājiem Baltijā, Nozarē tas darbojas kopš 1996. gada. Latvijā uzņēmums apsaimnieko un attīsta tirdzniecības centru "Origo", kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā – "Ülemiste". Rīgas pilsētas centrā tas attīsta biznesa centru "Origo One" un kvartālu "Sporta 2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!