Foto: LETA

AS "Danske Bank" uzsākusi sadarbību ar kabeļu ražotāju SIA "Axon Cable", piešķirot tam 1,5 miljonu eiro kredītlīniju apgrozāmā kapitāla finansēšanai, kā arī refinansējot 2 miljonu eiro ilgtermiņa kredītu, kas izmantots ražotnes paplašināšanai Daugavpilī, portālu "Delfi" informēja kredītiestādē.

"Axon Cable" Latvijā darbojas jau trīspadsmit gadus un specializējas dažāda veida kabeļu, savienojumu un savienotājelementu ražošanā, kas tiek izmantoti tādās nozarēs kā aviācija, autobūve, medicīna, telekomunikācijas, militārā un kosmosa industrija.

Uzņēmuma izpilddirektors Alains Guenons norāda, ka lēmumu ienākt Latvijā "Axon" pieņēma 2000.gadā, sekojot straujajai telekomunikāciju tirgus attīstībai. "Kad mēs sākām izvērtēt jaunās rūpnīcas potenciālās atrašanās vietas – Slovākiju, Tunisiju, Maroku, Ukrainu un Latviju, jau pirmajā mirklī Latvijā mēs saredzējām milzīgu industriālo potenciālu. Ar lielu Francijas vēstniecības, LIAA, Daugavpils mēra, vietējo varasiestāžu un arī bankas atbalstu, jau divus mēnešus pēc uzņēmuma dibināšanas, mēs varējām sākt darbu," sacīja Guenon.

Uzņēmuma pārdošanas nodaļa orientējas uz Krievijas tirgu, īpaši uz kosmosa industriju, kurā "Axon" ir atzīts eksperts. "Axon" piedalījās Marsa izpētes robota "Curiosity" projektā - kabelis, kas savieno videokameru un raidītāju, ir ražots "Axon".

Savukārt "Danske Bank" Latvijā vadītājs Raivis Kakānis norāda, ka šis uzņēmums ir viens no lielākajiem eksportētājiem un darba devējiem Latgalē – lielākā daļa Daugavpils ražotnē saražotās produkcijas tiek eksportēta uz Eiropas valstīm, taču pieprasījums pēc tās ražojumiem ir arī citās pasaules valstīs.

"Axon Cable" galvenā mītne atrodas Francijā. Grupā šobrīd strādā gandrīz 1700 darbinieku. "Axon Cable" tika dibināts 1965.gadā un specializējās vadu un ar teflona izolāciju pārklātu kabeļu ražošanā. Uzņēmums ražoja produkciju dažādām augsto tehnoloģiju nozarēm – telekomunikācijas, militārā elektronika, dzelzceļš u.c.

SIA "Axon Cable" tika dibināts 2000.gadā, izveidojot ražotni Daugavpilī, kas šodien saražo aptuveni 20% no "Axon" grupas produkcijas, aizvadītajā gadā ģenerējot apgrozījumu 23,5 miljonu eiro apmērā. Daugavpils ražotnes izveidē kopumā investēti 7,1 miljons eiro. Ražotnes nomenklatūrā ir vairāk nekā 13 000 dažādu izstrādājumu.

"Danske Bank" ir Dānijā reģistrētās "Danske Bank" filiāle Latvijā. Tā ir lielākā banka Dānijā un viena no vadošajām finanšu institūcijām Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!