Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 18.aprīlī pasludināja savulaik Bislana Abdulmuslimova holdingā "AB Holding" iekļauto SIA "Baltijas marka" par maksātnespējīgu, liecina informācija tiesu portālā "www.tiesas.lv".

Kā informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Oksana Hvostova, par maksātnespējas procesa administratori ir iecelta Liene Stūraine.

Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 3.aprīlī pēc SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" pieteikuma.

Tikmēr uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks iepriekš atturējās komentēt situāciju. "Esmu burtiski nupat atgriezies no ārzemju komandējuma un nepārzinu lietas norisi," biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Piteronoks.

Kā ziņots, pēc "Rēzeknes gaļas kombināta" pieteikuma "Baltijas markas" maksātnespējas lieta tika ierosināta arī pērn, taču 12.decembrī Vidzemes priekšpilsētas tiesa to izbeidza, jo "Rēzeknes gaļas kombināts" savu pieteikumu atsauca.

Jau ziņots, ka pērn oktobrī "Baltijas markai" mainījās īpašnieki un vadība. Par "Baltijas markas" 100% īpašnieku kļuva apsardzes firma SIA "Bars Security", kas pieder Edgaram Rubīnam. Iepriekš "Baltijas marka" vienādās daļās piederēja Vasilija Meļņika SIA "Eiroholdings" un SIA "Rēzeknes gaļas kombināts".

Par vienīgo "Baltijas markas" valdes locekli pērn 9.oktobrī kļuva Rubīns, nomainot iepriekšējo uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Meļņiku un valdes locekli Abdulmuslimovu.

"Rēzeknes gaļas kombināts" ietilpst "AB Holding", kas ir Abdulmuslimovam 100% piederoša kompānija. Holdingā iekļauti arī uzņēmumi AS "Ventspils zivju konservu kombināts", SIA "GoAdventure", SIA "RGK Security", SIA "A.R. BCC", SIA "Baltic Metal Company", SIA "Bars Security Inkasso", SIA "Baltic Wood Company", SIA "Daugavpils gaļas kombināts" un SIA "Karavela".

"AB Holdings" valdes priekšsēdētāja ir Roza Džamaldajeva, valdes locekļi - Piterenoks un Andris Bite. "AB Holding" pārtikas ražošanas un pārstrādes uzņēmumi eksportē zivju un gaļas produkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!