Foto: F64

Rīgā reģistrēts uzņēmums SIA "East-West Finances" Kalnciema pagastā bijušajā minerālvates pārstrādes cehā plāno izveidot nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcu, kur paredzētas darbavietas 52 cilvēkiem, ziņo "Zemgales Ziņas".

Akumulatoru pārstrādes tehnoloģija notiek vairākos posmos: elektrolīta atdalīšanu, savākšanu un neitralizāciju, akumulatora karkasu sasmalcināšanu un sadalīšanu pa komponentēm, metāla kausēšanu un liešanu.

Metāla kausēšana tiks veikta rotācijas krāsnī, kā kurināmo izmantojot dabasgāzi. Aprēķināts, ka projektētā ražotnes jauda nodrošinās 15000 tonnu akumulatoru pārstrādi gadā, informē Jelgavas novada pašvaldība.

Vides pārraudzības valsts birojs 13.jūlijā ir pieņēmis lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma piemērošanu nolietotu svina akumulatoru pārstrādei Jelgavas ielā 21, Kalnciemā, tādēļ 14.augustā pulksten 16 Kalnciema pagasta pārvaldē notiks ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējā sabiedriskā apspriešana, kur iedzīvotājiem tiks izskaidroti paredzētie procesi un sniegtas atbildes uz jautājumiem.

Ar sagatavotajiem materiāliem par paredzēto darbību var iepazīties Kalnciema pagasta pārvaldē un Jelgavas novada pašvaldībā, kā arī www.environment.lv.

Rakstiskus priekšlikumus par paredzēto darbību var iesniegt Vides pārraudzības valsts birojā (Rūpniecības ielā 23, Rīga, LV – 1045, tālrunis: 67321173, fakss: 67321049 www.vpvb.gov.lv) līdz 23.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!