Foto: LETA
Jādara viss iespējamais, lai nepieļautu, ka tiek palielināti Latvijas energokompānijas "Latvenergo" elektroenerģijas tarifi, teica ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība").

""Latvenergo" kā enerģijas ražotāja tarifu palielinājums nav plānots. Regulators [Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija] visu laiku noraida, bet "Latvenergo" iesniedz no jauna pārvades tarifu izmaiņas, kuri tiešām ir lielāki. Man nav informācijas, vai regulators pašlaik ir gatavs tos kaut kad pieņemt. Ja jau tie trīs reizes ir noraidīti, tātad tam ir kaut kāds pamatojums, kāpēc tie noraidīti," klāstīja Kampars.

Viņaprāt, tarifu pieaugums pašreizējā ekonomiskajā situācijā nav vēlams. "Es uzskatu, ka šajā situācijā elektroenerģijas būtisks palielinājums noteikti nav vēlams. Ņemot vērā, ka tas atstāj tiešu ietekmi uz konkurētspēju, īpaši jau eksportējošajiem uzņēmumiem, kas ir ekonomikas vilcējspēks," piebilda ekonomikas ministrs.

Viņš gan atzina, ka iespaidot regulatora lēmumus nav viņa spēkos. "Man nav tiesību norādīt regulatoram - tā vadītajam un padomei, kas būtu jādara, bet, manuprāt, būtu jādara viss, lai šos tarifus nepalielinātu," sacīja Kampars.

Savukārt "Latvenergo" viceprezidents Uldis Bariss iepriekš pastāstīja, ka, SPRK apstiprinot "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projektu, elektroenerģijas gala tarifs pieaugs par aptuveni 4%.

Bariss arī klāstīja, ka "Latvenergo" plāno sašaurināt klientu loku, kuri pašlaik elektroenerģiju iepērk par regulēto tarifu, un līdz ar to daudziem lietotājiem par elektroenerģiju būs jāmaksā vairāk. Pašlaik izmaiņas tarifu struktūrā tiek pārrunātas ar "Latvenergo" akcionāru - Ekonomikas ministriju, un, pēc Barisa teiktā, ātrāk par 2011.gada 1.aprīli jaunā sistēma spēkā nestāsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!