Foto: LETA
Privātie investori, kuri izstrādājuši Tukuma lidostas attīstības plānu, ir viens no pozitīviem piemēriem investoru iniciatīvai – noteikt tālredzīgus plānus kā savas uzņēmējdarbības veidošanai, tā plašākai reģionālai izaugsmei, uzskata ekonomikas ministrs Artis Kampars (V), kurš piektdien apmeklēja Tukuma lidostu.

"Es esmu pārliecināts, ka, attīstot Tukumā nelielu, bet aktīvu lidostu, ko izmanto zemo cenu aviokompānijas pasažieru pārvadāšanai, ieguvēji būs visas tuvējās pilsētas un pagasti, jo attīstīsies uzņēmējdarbība apkalpojošajā sfērā, piemēram, viesnīcu, kafejnīcu un restorānu bizness, līdz ar to veidosies jaunas darba vietas," pēc lidostas apmeklējuma uzsvēra ministrs.

Tukuma lidostas attīstītāji iepazīstināja ministru ar lidostas teritoriju, jaunbūvējamo pasažieru terminālu, ko šovasar plānots nodot ekspluatācijā, un lidostas tehnisko aprīkojumu. Ministrs tika informēts, ka kopumā desmit gadu periodā lidostas attīstībā plānotās investīcijas varētu sasniegt 50 miljonus latu.

Kampars cer, ka valsts iestādes, kas ir atbildīgas par pasažieru avionozares darbību, būs pretimnākošas šādas nelielas lidostas attīstības iecerēm. Tāpat, pēc ministra domām, ļoti svarīgi ir gan lidostas attīstītājiem, gan pašvaldībai strādāt ar iedzīvotājiem, īpaši tiem, kuriem ir bažas, ka lidostas attīstība varētu negatīvi ietekmēt viņu dzīves kvalitāti.

"Pasaules pieredze liecina, ka šādi infrastruktūras projekti atstāj pozitīvu iespaidu uz uzņēmējdarbības vidi, tai skaitā uz nekustamo īpašumu tirgu, tomēr iedzīvotājiem nepieciešami racionāli un izsvērti argumenti kā no investoriem, tā pašvaldības," norāda Kampars.

Jau vēstīts, ka Tukuma lidlaukā notiek vērienīgi būvdarbi, un tā attīstībā ieguldīti jau četri miljoni latu, galvenokārt cerot uz to, ka ar laiku zemo cenu aviokompānijas kā "Ryanair", "Norwegian", "Wizz Air" tiks apkalpotas Tukumā, nevis lidostā "Rīga".

Lidlauks atrodas Engures novada Smārdes pagasta robežās. Vietējie iedzīvotāji pret lidostas vērienīgajiem plānioem protestē. Kopumā aktīvā lidostas darbība varētu skart aptuveni 400 mājsaimniecību, no kurām 12 ir iesniegušas iebildumus.

Pēc "Lursoft" datiem Tukuma lidlauks pastarpināti caur uzņēmumu "K.S.Avia" gandrīz pilnībā pieder diviem Latvijas uzņēmējiem - Konstantīnam Soloduham un Sergejam Ščukinam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!