Foto: Publicitātes foto
Apmēram pirms 20 gadiem "Kärcher" daudziem asociējās ar augstu kvalitāti, kas cenas ziņā pieejama tikai profesionāļiem. Šobrīd 58% preču, ko uzņēmums piedāvā Latvijā, domāti tieši mājsaimniecībām. Neskatoties uz to, ka ražošanai trūkst detaļu, uzņēmuma pārdošanas rādītāji par grūtībām pandēmijas laikā neliecina. Putekļsūcēji, tvaika tīrītāji un sadzīves tehnika bija ārkārtīgi pieprasītas preces visā pasaulē, un Latvijā vien pārdošanas apjomi pieauga par 30%.

Savu pirmo pārstāvniecību Latvijā SIA "Kärcher" atklāja 2011. gadā, un tā atradās Rīgā, Teikā. Tieši desmit gadus vēlāk, spītējot pandēmijai, tīrīšanas iekārtu ražotājs un tirgotājs atklāja otru veikalu, šoreiz Daugavas pretējā krastā, Mūkusalas ielā 41. Jaunais salons ir 260 kvadrātmetrus liels, un tā izveidē ieguldīti 200 000 eiro. Tikmēr kopējās "Kärcher" investīcijas Latvijā 10 gadu laikā ir teju pusmiljons eiro.

Uzņēmums patērētājiem Latvijā piedāvā vairāk nekā 300 preces, tostarp tīrīšanas un kopšanas iekārtas gan mājsaimniecībām, gan rūpniecības uzņēmumiem, gan lauksaimniekiem.

Lilija Sedlara, "Kärcher" prezidente Austrumeiropā, norāda, ka Rīgas birojā viņu var sastapt reti – reizi gadā. Biežāk atbraukt neizdodas, jo viņas pārraudzībā ir 19 reģionālās "Kärcher" pārstāvniecības: "Satikt cilvēkus klātienē ir pavisam cita lieta, beidzot es redzu, kā viņiem deg acis! Mēs vairāk nekā gadu strādājām tiešsaistes režīmā un esam noguruši no šāda veida komunikācijas."

Intervijā "Kärcher" prezidente Austrumeiropā atklāja:

• cik sarežģīti bija vadīt uzņēmumu Covid-19 apstākļos;
• kādi ir "putekļsūcēju" biznesa nozares izaicinājumi Latvijā un Austrumeiropā;
• kā sievietes jūtas, strādājot tehniskā nozarē;
• ko cilvēki iegādājās pandēmijas laikā;
• kādas ir tendences tehnoloģiju pasaulē;
• kādi ir "Kärcher" nākotnes plāni un jaunākie produkti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!