Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piektdien, 13. augustā, ticies ar Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāju Juri Gaiķi, lai pārrunātu Konkurences padomes lēmumu "būvnieku karteļa" lietā un turpmāko nepieciešamo rīcību iespējamu aizliegtu vienošanos izskaušanai gan būvniecības, gan citās tautsaimniecības jomās.

KP šonedēļ publiskoja lēmumu "būvnieku karteļa" lietā, konstatējot būvniecības uzņēmumu ilggadēju aizliegtu vienošanos par dalības nosacījumiem publiskajos un privātajos iepirkumos Latvijā, par ko KP uzņēmumiem ir piemērojusi naudas sodu kopumā 16,6 miljonu eiro apmērā. Iesaistītajiem uzņēmumiem ir tiesības šo lēmumu apstrīdēt tiesā.

"Konkurences padomes lēmums "būvnieku karteļa" lietā apliecina, ka konkurences tiesību ievērošana Latvijā tiek efektīvi uzraudzīta. Ministrijām ir jāturpina pilnveidot publisko iepirkumu sistēma un jāizvērtē Konkurences padomes lēmuma ietekme uz esošiem un plānotiem būvniecības projektiem, kā arī valsts budžetu," paudis Kariņš.

Ministru prezidents ir uzdevis Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Finanšu, Tieslietu, Kultūras, Izglītības un zinātnes un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām izvērtēt "būvnieku karteļa" lēmuma ietekmi uz esošiem un plānotiem būvniecības projektiem, kā arī valsts budžetu, un iesniegt izskatīšanai valdībā priekšlikumus par turpmāko rīcību.

Tāpat Kariņš ir uzdevis Ekonomikas ministrijai iesniegt izskatīšanai valdībā informatīvo ziņojumu par 2020. gada 11. februāra valdībā apstiprinātā rīcības plāna publisko iepirkumu sistēmas uzlabošanai izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!