Foto: LETA
Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesijā Strasbūrā deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība, ETP), debatējot par situāciju Eiropas mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) sektorā, aicināja Eiropas Komisiju (EK) finanšu un ekonomikas krīzes apstākļos sniegt lielāku atbalstu MVU, tā veicinot arī ekonomikas izaugsmi Eiropā, portālu "Delfi" informēja Kariņa padomniece preses jautājumos Ieva Zīberga.

"Šobrīd visi runā par krīzi, taču, manuprāt, mums vairāk jādomā par izeju no krīzes, nevis par tās cēloņiem," uzrunājot EP un EK, uzsvēra Kariņš. "Jaunas darba vietas veicinās ekonomisko izaugsmi. Tieši mazie un vidējie uzņēmumi, kas jau nodarbina vairāk nekā 90 miljoni cilvēku visā Eiropā, ir tie, kas šīs darba vietas radīs."

"Lai palīdzētu šim sektoram, mums ir jātur mūsu robežas atvērtas un brīvas, jāsniedz finanšu iespējas caur garantijām un riska kapitālu, kā arī jāsamazina administratīvais slogs, kas bremzē uzņēmumu izaugsmi," noslēdzot uzrunu, aicināja Kariņš.

Pēc Kariņa sacītā, pašreizējā ekonomikas un finanšu krīze mudina apsvērt Eiropas MVU nākotni. Kā rāda skaitļi, Eiropa varētu ietaupīt 6,3 miljardus eiro, ja būtu izstrādāts MVU interesēm atbilstošs regulējums. Tāpēc EP deputāti ir rosinājuši debates un aicinājuši EK sniegt skaidrojumu par plānoto rīcību MVU atbalstam.

Kariņš EP strādā Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!