Foto: https://www.facebook.com/StatsGrupa/

Nekustamo īpašumu attīstītāja "Stats" grupas uzņēmums SIA "EB Liepāja" ir noslēdzis līgumu ar Centrālā finanšu un līgumu aģentūru par ražošanas ēkas izveidi Karostas industriālā parka teritorijā, Liepājā, liecina kompānijas paziņojums savā mājaslapā.

Ražotni plānots nodot ekspluatācijā līdz 2022. gada beigām. Kopējās investīcijas ražotnes attīstīšanai ir gandrīz 3,34 miljoni eiro. Projektā tie piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Ražotnē "Stats" grupa plāno ieviest jaunas celtniecības tehnoloģijas - nenoņemamo veidņu sistēmu izgatavošanu. Šādu būvkonstrukciju ražošana nodrošinās labāku nesošo konstrukciju kvalitāti, pauž kompānijā.

Plānots, ka aptuveni 60-70% no ēku būvniecībai nepieciešamajām nesošajām konstrukcijām būs iespējams saražot rūpnīcā – vidē, kas nav atkarīga no laikapstākļiem.

Plānotā ražotnes platība ir vairāk nekā 5000 kvadrātmetru un tajā plānots izveidot 37 jaunas darba vietas. Projekta ietvaros tiks integrēta arī vēsturiskā Karostas apbūve.

Šīs ražotnes izveide būs vēl viens nozīmīgs solis Karostas attīstībā, veidojot to par mūsdienīgu ražošanas un ostas termināļu attīstības centru, minēts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!