Foto: F64

Viens no lielākajiem Baltijas valstu kartogrāfijas un ģeotelpiskās inteliģences risinājumu uzņēmumiem "Karšu izdevniecība Jāņa sēta" ir mainījis nosaukumu un turpmāk būs zināms kā "Jāņa sēta".

Lai gan karšu izstrāde un publicēšana joprojām ir viens no galvenajiem "Jāņa sētas" darbības virzieniem, uzņēmuma piedāvāto produktu un pakalpojumu klāstā nozīmīgu vietu ieņem arī tādi, kas saistīti ar cita veida informāciju un datiem. "Jāņa sētas" uzturētais plašais ģeotelpisko datu apjoms ļauj nodrošināt, piemēram, maršrutēšanas, adrešu meklēšanas un citus pakalpojumus. Turklāt "Jāņa sēta" dažkārt īsteno projektus arī citās jomās. Tādējādi jaunais nosaukums, kurā vairs nav ietverti vārdi "karšu izdevniecība", labāk atspoguļo uzņēmuma daudzpusīgo arbību.

"Jāņa sētas" valdes loceklis Mareks Kilups komentē: "Ar nosaukuma maiņu mēs savā ziņā atgriežamies pie saknēm, jo pirmsākumos veidojāmies no tobrīd Latvijas mērogiem milzīgā "Apgāda Jāņa sēta". Vienlaikus mēs vēl jo vairāk skatāmies uz priekšu un saprotam, ka vārdi "karšu izdevniecība", ar kuriem esam sevi asociējuši ilgu laika posmu, ierobežo mūs, domājot par ģeotelpiskās informācijas un karšu plašo pielietojumu mūsdienās. Mēs joprojām strādāsim ar kartēm, joprojām būsim izdevniecība, tomēr darām un darīsim arī daudz ko citu, tādēļ atbrīvojam sevi un citus no rāmja, ko uzlika nosaukumā iekodētā informācija. Daudz darbojamies arī ārpus Latvijas, un vienkāršāks nosaukums eksporta tirgos būs piemērotāks."

SIA "Jāņa sēta" dibināta 1999. gadā ar nosaukumu "Karšu izdevniecība Jāņa sēta". Uzņēmums nodrošina karšu, iespieddarbu sagatavošanu un ražošanu, uz ģeogrāfiskās informācijas sistēmu (ĢIS) pamata veidotu IT produktu un pakalpojumu izstrādi un uzturēšanu, kā arī citus pakalpojumus.

Pēc "Lursoft" datiem, uzņēmuma apgrozījums 2020. gadā sasniedza 1,539 milj. eiro, tas strādājis ar zaudējumiem 84 tūkst. eiro apmērā. Kompānija pērn nodarbinājusi 25 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!